12 C
Randers
mandag, april 29, 2024

10 år med træningstilbud for borgere med demens

I går den 1. september havde træningstilbuddet på Borupvænget for mennesker med demens i Randers Kommune 10 års jubilæum. Det bliver fejret i en hel uge med kage og bobler på alle 15 træningshold i demenstilbuddet.

Champagnepropperne springer festligt i disse dage på Borupvænget, og sammen med et hyggeligt kaffebord er rammen sat for fejringen af 10 års jubilæet for tilbuddet om vedligeholdende træning for mennesker med demens i Randers Kommune.

Milepælen fejres på alle de 15 træningshold, der kommer i løbet af en uge til træning, socialt samvær og kognitiv stimuli.

»På alle hold er der fokus på at vedligeholde kroppens funktioner og understøtte borgernes ressourcer. Vi tager afsæt i hver enkelt borger, og formålet er at fastholde et meningsfuldt liv den enkelte. For mange mennesker med demens er det vigtigt at bibeholde et aktivt liv, hvor både kroppen og hovedet holdes i gang,« siger social- og sundhedsassistent Christina Cecilie Jensen, der har været med i alle ti år, hvor træningstilbuddet på Borupvænget har eksisteret.

Fejringen af jubilæet skydes i gang torsdag d. 1. september og fortsætter frem til onsdag d. 7. september, så alle deltagere på ugens 15 træningshold kan tage del i festlighederne.

Kaffe og kærlige drillerier

»Det er en stor tilfredsstillelse at komme herinde. Det er hyggeligt, og man oplever, at man ikke er den eneste, der har problemer. Turen herind er også en god oplevelse,« siger Karl Johansen, der giver den gas hver torsdag formiddag på cykelholdet i træningstilbuddet.

Der er en afslappet og gemytlig omkring kaffebordet, hvor mændene nyder en velfortjent pause fra cyklerne. Samtalen er levende og fyldt med kærlige drillerier – som en af deltagerne med et strejf af munter ironi bemærker, så mener medarbejderen Susanne nok tingene hårdere, end hun siger dem.

Omtalte Susanne Løgkær har ligesom sin kollega været ansat som social- og sundhedsassistent på Borupvænget i samtlige ti år, hvor træningstilbuddet for mennesker med demens har eksisteret. Hun fortæller:

»Vi tilbyder forskellige hold, så vi rammer bredt med tilbuddet. Der er hold, hvor vi primært bevæger os udendørs og andre hold, hvor deltagerne får pulsen op på motionscykler og med cirkeltræning. For andre er det tilstrækkeligt bare at skulle af sted hjemmefra, gå en lille tur, snakke om oplevelsen og få en kop kaffe i godt selskab. Fælles for alle hold er, at vi slutter af med hyggeligt samvær, og for mange er de sociale bekendtskaber en vigtig del af tilbuddet.«

Hvis man gerne vil deltage i et hold, kan man tage kontakt til demenskoordinatorerne i Randers Kommune eller via medarbejderne i hjemmeplejen, hvis man modtager det.

Susanne Løgkær (tv) og Christina Cecilie Jensen (th) med cykelholdet på Borupvænget.

Relaterede artikler

Nyeste artikler