-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

12 vælgermøder med fokus på unge

Frem mod kommunalvalget d. 16. november afholder en række af uddannelsesinstitutionerne i Randers Kommune 12 vælgermøder for unge. Her får elever og studerende mulighed for dialog med kandidater til byrådet om de emner, der fylder i de unges hverdag.

I samarbejde med Randers Kommune indbyder otte uddannelsesinstitutioner i Randers til vælgermøder i forbindelse med det kommende kommunalvalg. Målet med vælgermøderne er at skabe opmærksomhed omkring kommunalvalget og give elever og studerende mulighed for at møde nogle af de kandidater, som de kan stemme på til kommunalvalget d. 16. november. Samtidig er det en god lejlighed for politikerne til at vise de unge mennesker, at kommunalpolitik er noget, der i høj grad vedrører hverdagen. Alle partier og lister, der stiller op til kommunalvalget er inviteret.

Udgangspunkt i de unge
I ugerne op til vælgermøderne har elever og studerende arbejdet med et formulere en række spørgsmål og temaer, som politikerne vil tage udgangspunkt i, når de leverer deres indledende bemærkninger. Desuden er spørgsmålene formidlet videre til ordstyrerne, som dermed kan sikre, at kandidaterne holder sig til de emner, som de unge gerne vil have fokus på.

Endelig vil der også være mulighed for at stille spørgsmål under selve mødet, hvor tilhørerne enten kan række hånden i vejret og stille spørgsmål mundtligt eller skrive det på Facebook-siden “Unge stemmer i Randers”.

Blandt kandidaterne har der været stor interesse for at deltage i møderne, og på hvert møde deltager 10-12 kandidater.

På de enkelte uddannelsesinstitutioner er der stort engagement, og blandt andet indgår studerende og elever i at afvikle vælgermøderne, forberede spørgsmål og fremme, at så mange som muligt stemmer med den 16. november.

Randers Kommunes rolle i samarbejdet er at bistå med den praktiske afvikling af vælgermøderne samt koordinering af, hvilke kandidater der kan deltage i de enkelte vælgermøder. Som led i vælgermøderne får uddannelsesinstitutionerne besøg af en udstilling om valg gennem tiden. Til den praktiske opstilling til hvert vælgermøde deltager unge frivillige fra RGF, og Radio ABC stiller med ordstyrere til vælgermøderne.

»Det er meget vigtigt, at man som ungt menneske bliver opmærksom på kommunalvalget og bruger sin stemme. Og derfor er vælgermøderne en vigtig indsats. Det er en mulighed for at blive klogere på de mange emner, som kommunalpolitik handler om og høre kandidaternes holdning. Vi er rigtig glade for det gode samarbejde med uddannelsesinstitutionerne,« siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.

Relaterede artikler

Nyeste artikler