11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

12,7 mio. kr. til rettighedsskoler i udsatte boligområder

Ny pulje på 12,7 mio. kr. skal støtte oprettelse af rettighedsskoler i eller nær de boligområder, som er på regeringens ghettoliste fra 2020.

Puljen udmøntes som led i den politiske aftale Børnene Først, som Regeringen, Enhedslisten, Radikale Venstre, Kristendemokraterne, SF, Alternativet, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti står bag.

Aftalekredsen har besluttet, at midlerne skal anvendes til etablering af rettighedsskoler på eksisterende grundskoler, som ligger i eller nær de boligområder, der er på regeringens ghettoliste fra 2020. Formålet er at sikre, at alle børn uanset etnisk baggrund kender til deres rettigheder.

Social- og ældreminister Astrid Krag siger:

»Det er vigtigt, at alle børn i Danmark kender og forstår deres rettigheder. Og ved hvad der er et ”normalt” familieliv, når det handler om retten til en barndom uden vold, omsorgssvigt, social kontrol eller misbrug. Hvis børn og unge kender til deres rettigheder, er der en større chance for, at de fortæller om deres situation, hvis noget ikke er, som det skal være, og hermed kan få den rette hjælp og støtte. Det skal rettighedsskolerne ruste dem til. Her vil jeg gerne sige stor tak til partierne bag aftalen for at støtte op.«

Rettighedsskolerne skal give skolens børn øget viden om FN’s Børnekonventionen og om børns rettigheder i Danmark. Samtidig er hensigten, at børnene opnår øget kendskab til, hvor de kan få støtte, rådgivning og hjælp, hvis de eller børn de kender, skulle have brug for det.

Puljen kan søges af relevante organisationer. Den pågældende organisation skal samarbejde med en eller flere af de ti kommuner, der har boligområder på regeringens ghettoliste for 2020, om etableringen af rettighedsskoler. Rettighedsskolerne skal så vidt muligt oprettes nær et eller flere af de 15 boligområder på regeringens ghettoliste for 2020

Relaterede artikler

Nyeste artikler