4.2 C
Randers
fredag, april 19, 2024

16 års fængsel for besiddelse af 17 kg kokain og to kg heroin

En 40-årig mand har fået en lang fængselsstraf for besiddelse af store mængder hård narkotika.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har tirsdag fået en 40-årig mand idømt 16 års fængsel for at besidde store mængder hård narkotika, som blandt andet blev gemt i en vaskekælder.

Det er sket ved Retten i Randers, hvor den 40-årige over for en dommer tilstod at have været i besiddelse af 17 kg kokain samt to kg heroin, som han havde til hensigt at sælge.

Den dømte erkendte at være årsag til, at en kvinde af to omgange i marts og april 2022 modtog fem kg kokain ved en haveforening i udkanten af Grenå.

Sammen med kvinden gemte den 40-årige senere i april også både kokain og heroin i en vaskekælder centralt i Grenå, mens han også i juni gemte kokain i en lejlighed på en tredje adresse nær havnen i Grenå.

Retten i Randers udmålte straffen til 16 års fængsel samt foretog konfiskation af 862.000 kroner fra udbyttet af salget af den hårde narkotika. Den dømte havde en reststraf på tre års fængsel, som er inkluderet i straffen på 16 år.

Der blev ved en ransagning af den dømtes bopæl fundet og beslaglagt to kg kokain, der ligeledes blev konfiskeret.

Specialanklager hos NSK, Morten Rasmussen, siger:

»Sagen her viser, at politiet har en stærk indsigt i de kriminelles forsøg på at handle med euforiserende stoffer, og der er i dag blev afsagt en meget klar dom, der utvetydigt siger, at samfundet slår hårdt ned på salg af hård narkotika, og det er jeg fuldt tilfreds med.«

Kvinden blev i juli måned ved Retten i Randers i en tilståelsessag idømt 11 års fængsel for opbevaring af 15 kilo kokain og 2 kilo heroin.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen blev ført af National enhed for Særlig Kriminalitet, der har enekompetence til at efterforske og føre sager om varemærkekrænkelser.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er etableret den 1. januar 2022 og har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet

Relaterede artikler

Nyeste artikler