11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

2. A fra Blicherskolen vinder cykelpræmie

I september måned cyklede eleverne fra 2. A på Blicherskolen sig til en tur til Djurs Sommerland. De blev nemlig de seje vindere af Randers Cykelbys førstepræmie i kampagnen Alle Børn Cykler.

Formålet med den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler er at give børn gode oplevelser med at cykle og inspirere dem til at tage cyklen med sig som hverdagens transportmiddel videre i livet. Kampagnen ruller hvert år i september. Det er første gang, at 2. A deltager i kampagnen:

»Det er fedt, at vi har vundet. Jeg cyklede rigtig meget i september. Både til og fra skole, og når jeg havde fri fra skole,«   fortæller Mikkel  fra 2. A.

Cykelskole med opbakning fra forældre
Blicherskolen bruger aktivt cyklen som transportmiddel fra 4. klasse, når eleverne skal på ture i forbindelse med undervisningen:

»Vi er jo en cykelskole. Vi laver mange cykelaktiviteter og lærer børn færdselsregler i indskolingen, så børnene kan blive sikre cyklister. Derfor deltager vi selvfølgelig også i cykelkampagnen, som børnene har været meget glade for og engagerede i,«  siger Helle Kragh, klasselærer for 2. A.

Skolen har også inddraget forældrene i kampagnen: 

»Ved forældremøderne i efteråret fortalte vi forældrene om kampagnen. Vi bad dem om at klargøre deres børns cykler til kampagnen. Forældrene pumpede cykler og smurte cykelkæder, og de har bakket flot op om kampagnen,« fortæller Helle Kragh.  

Fakta

Randers Cykelby støtter hvert år kampagnen “Alle Børn Cykler” med lokale præmier. Førstepræmien, en tur til Djurs Sommerland, går til 2. A på Blicherskolen i Spentrup.  Eleverne i 2. A  fra Fårup Skole- og Børneby kan glæde sig til en tur i biografen, fordi de vandt andenpræmien.  5. C fra Assentoftskolen cyklede sig til 1000 kroner til klassekassen, som er tredjepræmien.

I Randers Kommune deltog 1491 elever i kampagnen i 2021. På landsplan deltog 91.681 elever.

“Alle Børn Cykler” er arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med Novo Nordisk Danmark og Jyske Bank . Læs mere om den landsdækkende kampagne på www.alleboerncykler.dk/.

Relaterede artikler

Nyeste artikler