15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

23-årige Freja fandt sin vej efter job i hjemmeplejen

Freja Ravnsbæk Bjærge havde tænkt sig at søge ind på universitetet efter gymnasiet. Men et sabbatår med job i hjemmeplejen vendte op og ned på hendes forestilling om fremtidens karriere. Nu læser hun til sygeplejerske og glæder sig til et arbejdsliv, hvor hun kan gøre en forskel hver dag.

Da Freja Ravnsbæk Bjærge som 20-årig nyudklækket student tog imod et job i hjemmeplejen i Randers Kommune, var formålet blot at sparre sammen til en udenlandsrejse. Hun havde ikke regnet med, at arbejdet ville lede hende ind på den karrierevej, hun nu har valgt at følge.

»Det er meget givende at opleve, at der er nogen, der regner med dig – at man hver dag kan gøre en forskel for andre mennesker. Jeg opdagede hurtigt, at en god relation er altafgørende for at lykkes med at give en god pleje og omsorg for borgerne i deres eget hjem,«, fortæller Freja Ravnsbæk Bjærge og tilføjer:

»Arbejdsopgaverne fangede mig hurtigt, og jeg gik meget op i at give borgerne en god oplevelse af besøget – uanset om det drejede sig om at støvsuge deres stue eller smøre rugbrødsmad til deres frokost. Og jo mere erfaring jeg fik, desto mere udfordrende og spændende blev opgaverne.«

Efter sin udenlandsrejse besluttede Freja Ravnsbæk Bjærge sig til at læse til sygeplejerske, og hun startede på studiet i vinteren 2021.

Fedt, at du tør

Det var Frejas mor, der foreslog hende et ufaglært job i hjemmeplejen efter gymnasiet. Selv havde hun end ikke tænkt tanken.

»Jeg havde ingen erfaringer, og i starten kunne jeg slet ikke se det for mig. Da jeg besluttede mig for at prøve kræfter med det, syntes mange af mine venner, at det måtte være et meget grænseoverskridende arbejde. Deres reaktion var for det meste ‘fedt, at du tør’. Men det viste sig hurtigt, at arbejdet faktisk var meget ligetil for mig,« fortæller Freja Ravnsbæk Bjærge.

Ifølge Freja er empati en af de vigtigste kvaliteter, når man skal arbejde med pleje- og omsorgsopgaver. Og med den gode kontakt til de ældre borgere følger også en ekstra bonus:

»Deres livshistorier sætter virkelig tingene i perspektiv. Jeg har fået et værdifuldt indblik, hvad der betyder noget, når man er på sidste stadie i livet. Det får mig til at tænke over, hvor let det er at prioriterer forkert, når man vælger sin karriere. Ultimativt er det relationer til andre mennesker, venner og familie, der har værdi,« mener Freja Ravnsbæk Bjærge.

Relaterede artikler

Nyeste artikler