15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

2,3 millioner uddelt til frivilligt socialt arbejde i Randers

66 lokale foreninger modtager nu 2,3 millioner kroner. Foreningerne arbejder med at hjælpe og støtte socialt udsatte mennesker i Randers Kommune.

Pengene blev fordelt på et møde i Socialudvalget torsdag 9. marts 2023. Udvalgets medlemmer brugte mødet på at blive enige om fordelingen af midlerne, som kaldes paragraf 18-midler efter paragraf 18 i Serviceloven.

»Jeg er glad for, at vi har så mange frivillige foreninger, som brænder for at hjælpe dem, som er socialt udsatte her i vores kommune. Igen i år har der været rigtig mange gode ansøgere, som laver et rigtig flot stykke arbejde for at hjælpe borgere, som har brug for det,« siger Rosa Lykke Yde, formand for Socialudvalget.

Blandt 71 ansøgere har 66 lokale foreninger og organisationer i år fået helt eller delvist imødekommet deres ansøgning om paragraf 18-midler. Det er fem mere end i år 2022. Der er i alt uddelt 2.173.220 kr. mellem foreningerne. Herudover modtager SAM-Foreningen 200.000.

Paragraf 18-midlerne uddeles af Socialudvalget én gang om året omkring marts måned. Pengene går til foreninger og organisationer, der har aktiviteter for socialt udsatte borgere under 65 år, som supplerer den socialindsats, kommunen yder.

For at få del i midlerne kræver det, at foreningerne har aktiviteter for borgere, der har svært ved at opretholde en god livskvalitet. Det er for eksempel borgere, som er ensomme, langt fra arbejdsmarkedet eller ikke har en god økonomi. Derudover er det et kriterium, at foreningernes indsats støtter nogle specifikke mål. For eksempel at borgerne opnår bedre sundhedsforhold, socialt liv eller at de i højere grad kommer i uddannelse eller arbejde.

Foreningerne får bevilliget beløb der svarer til omfanget af socialt udsatte borgere, som får glæde af deres aktiviteter.

Relaterede artikler

Nyeste artikler