15 C
Randers
søndag, april 28, 2024

30-årig familiefar dræbt i sit hjem – nu får kæreste og lille baby hjælp fra Livgarden

»I Livgarden siger vi: En gang garder, altid garder.«

Sådan lyder det fra oberst Mads Rahbek, chef for Den Kongelige Livgarde, når han fortæller om den indsamling, som Den Kongelige Livgarde har iværksat gennem Den Kongelige Livgardes Fond til fordel for de pårørende til den tidligere sergent ved Livgarden, Jonas Højberg Moestrup.

»Da Livgarden modtog den tragiske nyhed om, at den familiefar, der den 7. marts var blevet dræbt, var en af vores tidligere sergenter, var der ikke langt fra ord til handling,« siger Mads Rahbek.

Indsamlingen er blevet annonceret på Den Kongelige Livgardes Facebookprofil fredag den 27. marts kl 18.00. Den kan findes her.

»Vi har en tradition for at tage os af vores soldater og deres pårørende. Den tradition stammer fra de hårde udsendelser til Irak og Afghanistan, og derfor faldt det naturligt at gøre noget for Jonas` efterladte familie. Vi igangsatte en indsamling til Jonas` familie for på den måde at hjælpe dem, der nu står i en helt ulykkelig situation,« fortæller obersten.

Indsamlingen er indtil videre gået over al forventning, og der opleves en enorm opbakning til indsamlingen.

»Det skrider meget hurtigere frem end forventet. Opbakningen fra alle de nuværende som gamle gardere viser en korpsånd og et sammenhold, som jeg er meget stolt over at opleve blive omsat til aktiv handling. Jeg tror, at opbakningen handler om, at vi er mange, der ville ønske at andre gjorde det samme for vores familier, hvis de skulle komme i sådan en ulykkelig situation,« siger Mads Rahbek.

Det var torsdag den 7. marts, at den blot 30-årig familiefar mistede livet, da han blev stukket med kniv, da der stod en fremmed mand i familiens hus på Guldregnsvej i Randers. Nu står hans 12 måneder gamle søn og kæreste alene tilbage.

Relaterede artikler

Nyeste artikler