4.2 C
Randers
fredag, april 19, 2024

30-årig mand kendt skyldig i at have begået seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser mod patienter

En 30-årig mand fra Aarhus er i dag blevet kendt skyldig i at have misbrugt sin stilling som læge på henholdsvis Viborg Sygehus og Aarhus Universitetshospital.

Han blev blandt andet kendt skyldig i andet seksuelt forhold end samleje uden samtykke og blufærdighedskrænkelse vedrørende to forskellige kvindelige patienter og blufærdighedskrænkelse af yderligere to forskellige kvindelige patienter.

Retten i Aarhus har i dag afsagt dom i en sag om blandt andet stillingsmisbrug, hvor en 30-årig mand, der tidligere har arbejdet som læge i Region Midtjylland, har været tiltalt i otte forskellige anklagepunkter.

Han blev ved retten i Aarhus kendt skyldig i alle anklagepunkter og idømt 2 års fængsel. Den 30-årige skal desuden fratages retten til at udøve lægegerningen indtil videre, samt betale sagens omkostninger og en erstatning til de forurettede.

Den 30-årig blev ved afslutningen på den fire dage lange retssag kendt skyldig i blandt andet stillingsmisbrug og blufærdighedskrænkelse, ved under flere forskellige episoder at have foretaget intime undersøgelser af kvindelige patienter, der ikke har stemt overens med den nødvendige behandling af patienternes skader eller sygdom.

Han blev kendt skyldig i fire forskellige strafbare episoder, der har fundet sted i perioden fra den 14. til den 20. januar 2022 på Viborg Sygehus og Aarhus Universitetshospital.

»Jeg er tilfreds med, at Retten har vurderet sagen på samme måde som Anklagemyndigheden, herunder lagt vægt på sagens grove karakter, hvor der er tale om et voldsomt tillidsbrud,« siger anklager Rosa Pape, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

Flere enslydende sager

Den 30-årige mand var blandt andet tiltalt for fire forskellige forhold af stillingsmisbrug og blufærdighedskrænkelse, mens han i to af sagerne også var tiltalt for at have begået andet seksuelt forhold end samleje uden samtykke.

I forbindelse med hver af de nævnte episoder var den 30-årige mand også tiltalt for at have tilsidesat sine lægefaglige forpligtelser i forbindelse med udøvelsen af hvervet som læge.

Sagen mod den 30-årige nu tidligere læge begyndte tirsdag den 13. december i sidste uge og har varet fire hele retsdage, inden der i dag blev afsagt dom. Det var oprindeligt planen, at der skulle være faldet dom allerede onsdag den 21. december.

Relaterede artikler

Nyeste artikler