4.2 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

38-årig mand kendt skyldig i vold med døden til følge

Retten i Randers har i dag, torsdag, kendt en 38-årig mand skyldig i at have udøvet vold med døden til følge i forbindelse med en sag, hvor en 43-årig mand døde efter at være stukket med kniv. Episoden fandt sted i en lejlighed på Pontoppidansgade i Randers i december sidste år.

En 38-årig mand er torsdag eftermiddag ved retten i Randers blevet idømt 8 års fængsel for at have udøvet vold med døden til følge, da han sidste år stak en 43-årig mand med et knivstik.

Episoden fandt sted om natten til fredag den 3. december 2021, hvor i alt tre mænd havde befundet sig i en lejlighed i tiden op til knivstikkeriet.

»Jeg er meget tilfreds med rettens dom, og at den tiltalte nu kan se frem til en passende fængselsstraf, ser jeg kun som værende positivt,« siger senioranklager Jakob Beyer, der har ført sagen i sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Retssagen blev behandlet som en tilståelsessag, da den tiltalte i forvejen havde erkendt at have begået voldshandlingen, der førte til den 43-årige mands død. Han tilstod igen torsdag ved retten i Randers og har modtaget rettens dom på 8 års fængsel.

Stod ikke til at redde

Ved myndighedernes ankomst til lejligheden i Randers den 3. december 2021 fandt man den 43-årige mand liggende med livstruende skader. Hans liv stod ikke til at redde trods forsøg på hurtig førstehjælp

Efterfølgende fandt Østjyllands Politi via efterforskningen frem til, at en på daværende tidspunkt 39-årig mand i lejligheden intet havde haft med sagen at gøre, men at den dræbte kun var blevet stukket med et enkelt knivstik af den sidste mand i lejligheden – den nu 38-årige, som i dag er blevet kendt skyldig i sagen.

»Vi kunne rimelig hurtigt i sagen konkludere, at den 38-årige mand havde handlet på egen hånd i forbindelse med knivstikkeriet, og der ligger et stort og grundigt efterforskningsarbejde bag sagen, som har været med til at føre til en opklaring. Derfor er jeg også meget glad for, at den tiltalte nu har fået en passende straf for sin gerning,« siger Jakob Beyer.

Den 38-årige mand udbad sig betænkningstid efter at have modtaget sin dom, hvorfor han fortsat sidder varetægtsfængslet.

Relaterede artikler

Nyeste artikler