2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

464 børn har fået støtte til fritidsaktiviteter: Elisabeth får fællesskab i svømmeklubben

Fritid For Alles indsats har skabt synlighed for de organisationer, der giver støtte til børns fritidsinteresser i økonomisk trængte familier. Nu har 464 børn i Randers Kommune fået støtte. Elisabeth Güven har fået tilskud til både kontingent og træningslejre i Swim Team Neptun

Antallet af ansøgninger om at modtage tilskud til børns fritidsinteresser i Randers Kommune er eksploderet, efter øget fokus på at muligheden er der. I 2021 delte de tre organisationer Red Barnet Randers, Randers FC Fonden og Børnenes Kontor Randers i alt 48.000 kroner ud til trængte familier. I år har de allerede delt mere end 170.000 kroner ud, penge der går til børns fællesskaber og sundhed.

En af dem, der har søgt, er Linda Güven, der i en ny økonomisk situation, ikke længere havde luft i budgettet til at betale både kontingent, udstyr og træningslejre til datteren Elisabeths svømning i Swim Team Neptun:

»Jeg er utrolig taknemmelig for den hjælp, jeg har fået. Det betyder meget for Elisabeth, at hun kan deltage i klubaktiviteterne – det giver et godt fællesskab, at man kan komme med til det, og det giver hende mange gode oplevelser,« siger hun.

Elisabeth har høje ambitioner med sin svømning, men det er kun på grund af organisationernes støtte, at hun kan komme med på de vigtige træningslejre:

»Jeg svømmer lige nu på det 2. bedste hold i klubben – og jeg kunne godt tænke mig at komme op blandt de bedste. Men uden motivationen fra træningslejre og klubture, så tror jeg ikke, jeg ville have overskud til at passe min træning. Det ville være hårdt, hvis jeg ikke skulle til stævne, så ville jeg ikke have samme interesse,« siger Elisabeth Güven.

Fritidsinteresser er blevet tilgængelige for alle familier

Fritid For Alle organiserer et større setup med mange aktører involveret, for at aktivere så mange børn som muligt. 12 skoler og 48 foreninger deltager i samarbejdet. Skolerne informerer børn og familier, og foreningerne hjælper børnene godt i gang.

»Sammen er vi lykkedes med at gøre sunde fritidsinteresser tilgængelige for rigtig mange familier, der står i en presset økonomisk situation. Med den udvikling, der er lige nu, ser det ud til, at vi når vores målsætning om at støtte 500 børn. Vi er glade for, at de frivillige organisationer sammen med Randers Kommune giver mulighed for, at flere og flere børn og unge bliver en del af foreningsfællesskabet,« siger Louise Høeg, der er formand i Sundheds-, idræts- og kulturudvalget. 

Linda Güven var selv i tvivl om, hvorvidt hun faktisk var berettiget til at få støtte:

»Jeg har selv et arbejde, hvor jeg hjælper trængte familier, så det faldt mig ikke naturligt at tænke på mig selv som en, der skulle modtage støtte. Men det har så stor værdi for mine børn, at de kan deltage i de fritidsaktiviteter, som de gerne vil,« siger hun.

Og tallene taler for sig selv; indsatsen virker. 70 % af de børn, der får støtte, er også medlem af foreningen efter 6 måneder.

Relaterede artikler

Nyeste artikler