2.4 C
Randers
lørdag, november 23, 2024

Årets Randersborger kåret ved festuge-åbning

Fredag eftermiddag blev to indfødte barndomsvenner kåret som Årets Randersborger 2023 for deres kreativitet og engagement bag Operaen Randers.

Siden 1977 har borgmestre i Randers hvert år haft den store ære og fornøjelse at hædre en borger, der gør en særlig indsats for lokalområdet. Prisen går traditionen tro til en person eller et makkerpar, som har gjort noget særligt for Randers og har skabt positiv udvikling i kommunen.

Randersborger-komitéen har i år fået mange gode forslag ind via kommunens hjemmeside, men særligt to kandidater udmærkede sig med deres fælles projekt. Og komitéen har derfor også enstemmigt valgt, hvem der skal kåres til Årets Randersborger 2023.

Fredag eftermiddag kunne borgmester Torben Hansen derfor hædre Christian Koudal Bach og Emil Lind Skipper. De to barndomsvenner er efter nogle år i henholdsvis udlandet, København og Aarhus vendte tilbage til Randes for at give noget igen til byen. Med deres iderigdom, engagement og kærlighed til hjembyen har de formået at iscenesætte Operaen Randers, som et sted for nye fællesskaber og oplevelser.

»De to venner bidrager til at skubbe byen i en ny retning og rækker ud til mange forskellige samarbejdspartnere. De er aldrig bange for at prøve noget nyt, og de har skabt en café, hvor der er plads til alle. Her møder man nemlig op lige præcis, som man er. Siden starten for et par år siden har de skabt alt fra den populære barselscafé for fædre, hvor deltagerne har fundet vej helt fra Aarhus, til arrangementer med komik, keramik, fællesspisning og fællessang. Christian Koudal Bach og Emil Lind Skipper er også med til at skabe liv og synlighed. De nytænker og lader sig ikke begrænse af noget. Deres projekt er både mangfoldig og folkelig. De skaber liv i Randers´ gamle middelalderby til glæde for både borgere og gæster i byen,« lyder det blandt andet i argumentationen.

Årets Randersborger er en hæderstitel, der gives til en person eller et makkerpar, som har gjort noget særligt for Randers – og skabt positiv udvikling i byen. Det kan være inden for erhvervslivet, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller et helt ottende område. Det er hvert år muligt at indstille kandidater til prisen, hvorefter Randersborger-Komitéen udpeger den endelige prismodtager. Komitéen består af fem byrådsmedlemmer, samt repræsentanter fra Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).  Titlen er blevet uddelt hvert år siden 1977. Med titlen følger både diplom, blomster og en Kay Bojesen-abe til hver af de to Randersborgere.

Relaterede artikler

Nyeste artikler