3.5 C
Randers
søndag, december 22, 2024

Millionstøtte til gravide og nybagte familier: Styrker indsatsen for udsatte børn 

Randers Kommune får over 4 millioner kr. i støtte fra Social- og Boligstyrelsen, som en ud af tre udvalgte kommuner. Bevillingen skal bruges til udvikling og modning af en målrettet indsats for familieanbringelser.

I Randers Kommune har netop man netop modtaget tilsagn til millionstøtte fra Social og Boligstyrelsen. Midlerne skal bruges til et ambitiøst projekt, der skal videreudvikle og modne en indsats for familieanbringelser. Projektet fokuserer specifikt på gravide og nye familier i tre udvalgte kommuner.

»Vi er meget glade for at Randers Kommune er udvalgt til projektet. Vi har en tro på, at jo tidligere – og mere massivt – vi kan støtte disse familier, jo større chance er der for, at de får redskaber og værktøjer til at klare sig selv som ny familie og vi minimerer risikoen for at ende med at anbringe barnet,« siger Morten Holm Strange, leder af FamilieCenteret i Randers Kommune.

Projektet vil have særlig fokus på indslusning og udslusning fra Familieværkstedet, der er et dag- og døgntilbud til gravide samt familier med børn i alderen 0-12 år. Med midlerne kan familien få massiv støtte både før, under og efter et ophold på Familieværkstedet.

»Vi har en tro på, at en massiv støtte kan medvirke til at vi kan give familien redskaber og værktøjer til at varetage deres barn på en god og tryg måde som fremmer trivsel og udvikling,« siger Morten Holm Strange.

To fuldtids projektmedarbejdere ansættes i 2024 for at deltage i udviklingen af projektet i samarbejde med medarbejdere og ledelse på både udfører- og myndighedsområdet.

Social- og Boligstyrelsen giver desuden omfattende processtøtte i projektperioden til at fremme udviklingen af familieanbringelsesindsatsen.

»Vi ser det som en fantastisk mulighed, at vi de næste 3 år får mulighed for at øge det tværfaglige samarbejde med myndighedsrådgiveren, sundhedsplejen, jobcentret og andre aktører som er i berøring med den gravide eller nye familier – dette så familien i højere grad oplever en samlet og helhedsorienteret indsats. Vi glæder os til at bidrage og udvikle området,« slutter Morten Holm Strange.

Det tværgående samarbejde inkluderer læringsworkshops, der samler de tre deltagende kommuner, samt lokale udviklingsdage med dedikerede spor for både ledere og medarbejdere. Odense Kommune og Greve Kommune udgør de øvrige to kommuner, der er udvalgt til at deltage i dette fælles udviklingsarbejde.

Social- og Boligstyrelsen har bevilliget 4.532.150 kr. til projektet, der strækker sig fra december 2023 til december 2026.

Relaterede artikler

Nyeste artikler