-4 C
Randers
torsdag, november 21, 2024

19-årig brandkadet får stor hæder

Kasper Sandholm Laursen startede som brandkadet og forfølger drømmen om at blive brandmand. Nu er teenageren blevet hædret som ‘Årets Frivillige’ i Beredskab & Sikkerhed.

Da Randers Kunstmuseum i starten af 2022 var truet af oversvømmelse, trådte katastrofeberedskabet til, og Kasper Sandholm Laursen hjalp med til at tømme kælderen for dyrebar kunst. Og han var med i flokken af brandmænd, der slæbte rundt med slanger og pumper for at pumpe vand væk, da jordskredet på Nordic Waste for alvor truede Alling Å i december 2023.

Da Beredskabskorpset i starten af året udnævnte ‘Årets Frivillige,’ var Kasper Sandholm Laursen nærmest selvskrevet.

»Det er en dag jeg altid vil huske, da jeg blev ‘Årets Frivillige,’« siger Kasper Sandholm Laursen.

»Kasper bliver hædret, fordi han bidrager socialt, tager ansvar og er engageret. Han er en frivillig, der er kommet gennem brandkadet-forløbet, og han kommer hver eneste gang, vi har brug for det,« siger Henrik Pedersen, daglig leder på Falcks Uddannelsescenter Langvang og leder af de frivillige i Randers.

En brandmands-drøm

Beredskabet har brug for, at ungdommen melder sig for at sikre, at det frivillige beredskab også i fremtiden er i stand til at løse vigtige opgaver i kritiske situationer. I den sammenhæng er brandkadetuddannelsen en vigtig vej til at få fat i de unge, der kan ‘gå til brandmand’ fra 7. klasse.

Kasper blev i 2019 takket være en lærer på Tirsdalens Skole tilmeldt brandkadet-forløbet på Langvang, hvilket har vist sig at være en fuldtræffer.

På uddannelsen har Kasper lært at slukke ildebrande, redde liv og hjælpe ved oversvømmelser. Han har demonstreret en imponerende indsats og engagement gennem sit forløb som brandkadet. Inden Kasper fyldte 18 år, blev han tilbudt en plads som frivillig i Beredskabet.

»Jeg har altid drømt om, at det en dag ville være mig i brandbilen. Fra første dag som brandkadet har jeg lagt al min energi i det. Her føler jeg, at det er min rette plads,« siger Kasper Sandholm Laursen.

»At komme ind som brandkadet kan øge ens kompetencer inden for brand og redning. Det gør, at man bliver mere fast i sine beslutninger, bliver disciplineret, tager ansvar og samtidig bliver man en del af et stærkt fællesskab,« siger Henrik Pedersen, som dermed fremhæver den personlige udvikling, som brandkadetter går gennem.

Brandkadetuddannelsen tilbydes til unge i aldersgruppen 13-17 år i et samarbejde mellem Randers Ungdomsskole, Bysekretariatet, Falck, Beredskab og Sikkerhed og Unge i Beredskab. Der starter nye hold to gange om året, hhv. efter jule- og sommerferien. Yderligere information om holdstart og tilmelding kan findes hos Randers Ungdomsskole.

Relaterede artikler

Nyeste artikler