20.2 C
Randers
torsdag, september 19, 2024

Ekspolitiker idømt 60 dages betinget fængsel

Det tidligere S-håb Kasper Sand Kjær, der trak sig fra politik sidste år, erkendte sig i byretten skyldig i falsk anmeldelse og tre tilfælde af forsøg på bedrageri for samlet 45.310 kroner.

Kasper Sand Kjær fik 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for falsk anmeldelse og forsøg på bedrageri.

Lovovertrædelsen skete i maj sidste år, da han sad i Folketinget for Socialdemokratiet.

Kasper Sand Kjær erkendte forløbet og anker ikke dommen.

I retten virkede den 35-årige ekspolitiker tavs og beklemt ved situationen. Han havde indvilget i at besvare spørgsmål om den påståede kriminalitet og satte sig kortvarigt ind i midten af lokalet, hvor senioranklager Mads Bjerg Olesen spurgte ud fra hvert af de forhold, han sigtes for, om det er korrekt.

»Ja. Ja. Ja. Ja,« lød det fra Kasper Sand Kjær, som ikke svarede konkret på, hvad der fik ham til at gøre det.

Men han sagde, at han “ville have pengene tilbage”, og at det “er den største fejl, jeg nogensinde har begået i mit liv”.

Ekspolitikeren har erkendt, at han indgav en falsk anmeldelse til Københavns Politi om morgenen torsdag den 25. maj sidste år.

Af anmeldelsen fremgik det, at hans kortholder med kreditkort i var blevet stjålet mellem København og Ballerup på et tidspunkt mellem den 23. maj klokken 22.00 og den 25. maj klokken 07.30.

Kortet var så blevet misbrugt af en gerningsmand, som havde hævet samlet set 45.310 kroner, blev det hævdet i anmeldelsen.

Samme torsdag mellem klokken 12.23 og 13.31 begik han ifølge anklagemyndigheden tre forsøg på bedrageri, fordi han prøvede at få banken til at tilbageføre beløbene til ham.

Han afgav på tro og love en erklæring om, at han hverken havde deltaget i eller godkendt overførslerne, men det var i strid med sandheden, står der i sigtelsen.

Mens han indgav anmeldelsen og dernæst forsøgte at bedrage sin bank, var han i Østrig på udvalgsrejse med Udlændinge- og Integrationsudvalget. Det har Ekstra Bladet tidligere skrevet.

Ifølge programmet for turen var Kasper Sand Kjær og de øvrige deltagere til frokost med daværende integrationsminister Kaare Dybvad (S) på en restaurant, da ordføreren indgav indsigelserne mod de seks transaktioner.

Den i dag 35-årige Kasper Sand Kjær blev i 2019 valgt ind i Folketinget og havde den ganske profilerede post som Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, da han 31. oktober 2023 meddelte, at han stoppede i Folketinget, fordi han med egne ord havde “brug for at prøve noget nyt”.

»Jeg stopper alene af den grund, at det er det rigtige for mig. Fordi jeg har lyst til at prøve et liv uden for politik,« skrev Kasper Sand Kjær blandt andet i et opslag på Facebook.

Udlændingeordførerskabet er for Socialdemokratiet en post, hvor man får mulighed for at markere sig, og derfor er den gennem tiden blevet tildelt politikere, der spås en stor fremtid i partiet.

Eksempelvis var det Rasmus Stoklund, der bestred ordførerposten før Kasper Sand Kjær. Han blev siden politisk ordfører og i den seneste ministerrokade i SVM-regering blev han udnævnt til skatteminister.

Kasper Sand Kjær er efter sin udtræden af Folketinget blevet selvstændig med eget rådgivningsbureau. Her tilbyder han rådgivning om interessevaretagelse, ledelse, pressehåndtering og organisationsudvikling.

Kasper Sand Kjær stammer fra Randers, hvor han ifølge TV2 Østjylland i 2008 blev student fra Randers Statsskole.

Relaterede artikler

Nyeste artikler