7 C
Randers
onsdag, november 6, 2024

Perron 4 og Slotsgården fortsætter som selvstændige væresteder

Planerne om at sammenlægge værestederne Perron 4 og Slotsgården bliver nu droppet. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 23. september 2024 på baggrund af en høring af forslaget.

Værestederne Perron 4 og Slotsgården skal ikke lægges sammen alligevel. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 23. september 2024.

Før sommerferien kom planerne om en sammenlægningen ellers i høring, men på baggrund af høringssvarene har et enigt socialudvalg opfordret byrådet til at droppe planerne. En opfordring, som byrådet altså nu har valgt at følge.

Forvaltningen skal finde en anden løsning

Forslaget om at lægge værestederne sammen var kommet på tale, fordi Perron 4 ikke er velegnet til at imødekomme de behov, som borgerne kommer med. Derfor havde forvaltningen haft en dialog med Kirkens Korshær, der driver Slotsgården, om at lægge de to væresteder sammen.

Afstemningsresultat

Med byrådets beslutning om at droppe sammenlægning skal forvaltningen nu i stedet arbejde på at finde en anden løsning på de udfordringer, der er på Perron 4.

Perron 4 er et værested for personer over 25 år med særlige sociale udfordringer, eksempelvis hjemløshed eller psykiske problemer. Ud over mulighed for samvær, kan borgere på Perron 4 f.eks. få hjælp til økonomiske spørgsmål, samtaler om misbrug eller læsning af post.

Alle byrådsmedlemmerne var enige i beslutningen.

Læs mere om sagen på byrådets dagsorden

Krav til ny ordning for tøjvask er på plads

Borgere, der modtager hjælp til tøjvask i eget hjem gennem hjemmeplejen, skal snart vænne sig til en ny ordning. Fremover skal tøjet vaskes på et eksternt vaskeri.

Snart skal hjemmeplejen i Randers Kommune som udgangspunkt ikke længere vaske tøj i borgernes eget hjem. I stedet skal tøjet vaskes på et professionelt vaskeri.

På mødet den 23. september 2024 skulle byrådet tage stilling til de krav, der skal stilles til en kommende leverandør af den nye ordning. Og samtidig besluttede byrådet, at ordningen som udgangspunkt skal omfatte alle de godt 600 borgere, der i dag er visiteret til tøjvask.

Tøj hentes og bringes hver 14. dag

Den kommende leverandør skal afhente det beskidte vasketøj hos borgeren og levere det vasket, tørretumblet og foldet 14. dage senere, hvor nyt vasketøj vil blive afhentet på ny.

De fleste borgere vil få tilbudt at få afhentet tøj hver 14. dag, men det er også muligt for leverandøren at afhente ugentligt hos borgere, hvor der er behov for det. Desuden kan visse borgere undtages fra den nye ordning, hvis de har behov for tøjvask flere gange om ugen. Det kan f.eks. være borgere med inkontinens eller kognitive udfordringer, hvor det ikke er hensigtsmæssigt, at tøjet vaskes udenfor hjemmet.

Tøjvask udfordrer hjemmeplejen

Baggrunden for at indføre den eksterne vaskeordning er blandt andet, at tøjvask i dag er en udfordring for hjemmeplejen. Ved at overdrage tøjvasken til professionelle vaskerier, kan hjemmeplejens medarbejdere bruge deres tid på andre opgaver, og samtidig forbedres arbejdsmiljøet ved at undgå tunge løft af vasketøj.

Det er i dag blevet almindeligt i mange kommuner at uddelegere tøjvask til vaskerier og muligheden er opstået i Randers, efter at byrådet tilbage i december 2023 vedtog kvalitetsstandarder for tøjvask på omsorgsområdet. Siden har der været arbejdet med planerne, der også har været i høring i handicap- og ældrerådet. Forventningen er, at den nye ordning kan træde i kraft ved årsskiftet.

Afstemningsresultat

Sag nr. 371 blev vedtaget med 20 stemmer for. Imod stemt Østbroen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Velfærdslisten, Enhedslisten, Beboerlisten, Liberal Alliance, Henriette Malland (uden for parti) og Christian Boldsen (Det Konservative Folkeparti).

Læs mere om sagen på byrådets dagsorden

Relaterede artikler

Nyeste artikler