11.4 C
Randers
tirsdag, oktober 22, 2024

Tag på gåtur ved Gudenåen i en god sags tjeneste

Snør skoene og oplev naturen ved Gudenåen i forbindelse med “Lyserød Lørdag”.

Der er kørt i stilling til nogle hyggelige timer og masser af gode skridt i benene, når Randers Naturcenter og Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Randers inviterer til “Lyserød Lørdag” på Randers Naturcenter lørdag den 5. oktober kl. 13-16.

»Det er hvert år en fornøjelse at opleve, hvor mange børn og voksne, der har lyst til at tage en travetur i en god sags tjeneste og samtidig nyde de smukke efterårsfarver, som i øjeblikket klæder naturen,« siger leder af Randers Naturcenter, Helle Marie Taastrøm.

Hun håber, at mange igen i år har lyst til at gå med og støtte kampen mod brystkræft.

Oplev naturen ved Gudenåen 

På dagen er der mulighed for at få en god gåtur langs Gudenåen. Ruten er syv kilometer lang og går gennem den smukke natur i Hornbæk- og Vorup Enge. Turen foregår på egen hånd og i det tempo, der passer en. På turen kan man nyde sivskoven og være heldig at få et glimt af årstidens fugleliv.

»Det er en fantastisk dejlig tur, og netop nu er der mulighed for at opleve store flokke af blandt andet svaner og grågæs, som ofte slår sig ned i engene,« siger Helle Marie Taastrøm.

På dagen vil ruten være markeret med lyserøde skilte. Derudover bliver deltagerne også udstyret med et kort. Turen starter kl. 13. fra Randers Naturcenter, hvor arrangør for Kræftens Bekæmpelses lokalforening, Ingrid Rasmussen, og Helle Marie Taastrøm byder velkommen og skyder turen i gang.

Lyserøde pandekager og ponyridning 

På Randers Naturcenter kan man i løbet af dagen tilberede og sætte tænderne i lækre lyserøde pandekager, som naturligvis tilberedes over bål. Derudover kan alle børn få en ridetur på en af de søde ponyer, og det er muligt at købe kaffe og kage.

Det koster 50 kr. at deltage i gåturen inkl. kaffe og kage. Pengene går ubeskåret til forskning i brystkræft. Betaling kan foregå på dagen ved ankomst.

Husk fornuftigt fodtøj og påklædning efter vejret.

Arrangementet foregår på Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV.

Relaterede artikler

Nyeste artikler