4.1 C
Randers
søndag, november 24, 2024

Dyrenes Beskyttelse er glad for en forlængelse af forbud mod mink

Regeringen og dens støttepartier er enige om at forlænge det midlertidige forbud mod minkalv i Danmark til og med 2022. Det står klart efter minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn afholdt møde med ordførere fra Folketingets partier. Beslutningen bakkes op af Dyrenes Beskyttelse.

»Minkfarme vil i al overskuelig fremtid kunne komme til at fungere som reservoirer for virus, der siden kan sprede sig til befolkningen. Alene af den grund er det en fornuftig beslutning at forlænge forbuddet mod minkavl. Men forbuddet er lige så vigtigt et løft af dyrevelfærden i Danmark, da det afholder mink fra at blive holdt i bure, der slet ikke tager hensyn til de små rovdyrs biologi og naturlige adfærd,« siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Et permanent forbud mod minkproduktion vil forvandle den store milliardregning for nedlukningen af erhvervet til en investering i bedre dyrevelfærd. Vi håber derfor, at forlængelsen af forbuddet svækker de kræfter, der kæmper for at genindføre en forældet industri

Regeringens forslag om forlængelse af det nuværende forbud sker med henvisningen til sundhedsrisikoen ved en genåbning af minkproduktionen. Dyrenes Beskyttelse håber, at forlængelsen kan gøde jorden for et permanent forbud på sigt.

»Et permanent forbud mod minkproduktion vil forvandle den store milliardregning for nedlukningen af erhvervet til en investering i bedre dyrevelfærd. Vi håber derfor, at forlængelsen af forbuddet svækker de kræfter, der kæmper for at genindføre en forældet industri,« siger Britta Riis. 

Dyrenes Beskyttelse har længe argumenteret for det uetiske og dyrefjendske ved minkproduktionen. Organisationen peger på, at mink er aktive rovdyr, som i naturen forsvarer territorier, ofte flere kilometer langs vand. På minkfarmene tilbringer de derimod hele deres liv i meget små og golde trådbure, hvor de er afskåret fra at udfolde deres basale naturlige adfærd. Denne type argumenter håber Dyrenes Beskyttelse, at forlængelsen af forbuddet giver grobund for.

»Det midlertidige forbud med minkalv er udløst og nu forlænget af hensyn til sundhedsrisikoen, men vi er nu i en situation, hvor vi godt kan forbyde det permanent alene for dyrenes skyld,« siger Britta Riis.

Regeringens udmelding kommer, efter Statens Serum Institut i går forlængede deres hidtidige risikovurdering fra juni og dermed vurderer, at minkproduktionen fortsat er risikofyldt for folkesundheden.

Relaterede artikler

Nyeste artikler