Randers Kommune har lejet en etage med ungdomsboliger i Thorstårnet og tre etager i Randers Sports College til indkvartering af ukrainske flygtninge. Mange af boligerne er allerede fyldt op, og der bliver tager stort hensyn til de nuværende beboere i ejendommene.
Randers Kommune har gjort brug af ledige ungdomsboliger til indkvartering af flygtninge fra Ukraine. I Thorstårnet er en etage med 14 studieboliger møbleret til enlige eller par, og i Randers Sports College ved Arena Randers er der tre etager med i alt 24 værelser til rådighed.
»Jeg er meget taknemmelig for, at vi kan bruge disse rigtig fine boliger til formålet. Vi har brug for en stor mængde boliger med meget kort varsel, og derfor betyder det meget, at vi får mulighed for at leje os ind i gode centrale bygninger med udmærkede forhold for de nye beboere,« siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.
Henrik Jørgensen, direktør i Randers FC, var opmærksom på udfordringen med boligsituationen, og han er glad for at kunne bidrage med lejlighederne i Randers Sports College:
»Det glæder mig meget, at vi kan gøre en forskel for mennesker, der har brug for et godt sted at bo i ro og fred efter en turbulent tid i deres liv. Vi havde tre etager, som midlertidigt ikke var i brug, og derfor gav det god mening at tilbyde dem til indkvartering af de ukrainske flygtninge,« siger Henrik Jørgensen, direktør i Randers FC.
Respekt for studerende og professionelle sportsudøvere
Både ungdomsboligerne i Thorstårnet og Randers Sports College er indrettet til unge mennesker, der arbejder seriøst med studier eller professionelt med sport. Derfor er der stort fokus på ukrainernes livssituation, når de forskellige boliger tages i brug.
»Vi tager meget hensyn til de øvrige beboere, når vi indkvarterer flygtninge i disse boliger. I ungdomsboligerne i Thorstårnet har de studerende brug for rolige studiemiljøer, hvor de kan læse og arbejde i fred, og derfor er det vigtigt, at der ikke er for mange små børn. I Randers Sports College bor professionelle sportsfolk, så der skal være ro til at hvile ud,« fortæller Mikkel Kanneborg Lybæk fra integrationsafdelingen i Randers Kommune og tilføjer:
»Til gengæld er børnene i centrum i Dragonparken, hvor vi primært indkvarterer familier og gør meget ud af at lave et trygt gårdmiljø med blandt andet cykler og legetøj.«
I Randers Kommune er cirka 160 ukrainske flygtninge på nuværende tidspunkt indkvarteret i midlertidige boliger. Yderligere knap 60 boliger er lige nu ved at blive gjort klar til indflytning, og der indgås løbende nye aftaler med både private og almene boligselskaber om leje af flere boliger. Derudover har Randers Kommune modtaget over 50 henvendelser fra private, der kan stille en bolig til rådighed, og disse kan tages i brug, når de er godkendt efter kriterierne for midlertidige boliger.