9.2 C
Randers
tirsdag, april 30, 2024

Debat: En syg kultur vinder frem

Læserbrev af Poul Rubach, Bækkevej 28, Harridslev

Hvis små børn synes, situationen ikke helt er som forventet, kan det ske at de ”smider sig på gulvet og gør sig vanskelig.”

Denne tendens er ved at brede sig i den landspolitiske manege.

I ”Avisen Danmark” 23/9 er der en dobbelt-side med den altid medie- og opmærksomhedshungrende Pernille Vermund, der ofte føler, at verden går hende imod.

”Avisen Danmark” mener tilsyneladende, på bedste ugebladsniveau, at læserne ønsker at følge den altid frembrusende politikers gøren og laden.

Fru Vermund har hyret 2 advokater til at gennemlæse ”Mink kommissionens” rapport over regeringens håndtering af smitterisikoen fra minkfarme. Resultatet var hun ikke enig i, så tiden var til at ”smide sig på gulvet og gøre sig vanskelig”.

Hun har for indsamlede midler (ikke hendes egne penge) fået de 2 advokater til at lave en ”retslig vurdering” af forløbet. Der er ikke indsamlet nye oplysninger eller afhøringer, blot en gennemlæsning af de juridiske professorers advokatvurdering til kr. godt kr. 700.000, –

Ikke uventet kom de godt betalte 2 jurister til det resultat – som fru Vermund ønskede – at nogle ministre kunne stilles for en rigsret. Her ønskede hun naturligvis at Mette Frederiksen skulle ristes, da statsministeren har betydelig mere tæft og politisk talent end Pernille Vermund.

Som kuriosum, sidst i artiklen, ville de 2 advokater ikke (med et skævt smil), svare på om de kunne forsvare statsministeren i en sådan fiktiv rigsretssag.

Fru Vermund fik det, hun (de andre) havde betalt for, nemlig en lang næse, og en del medieomtale. Retfærdigvis skal siges, at hun ikke er den eneste populistiske politiker på Borgen.

Der er gået total inflation i rigsrets-trusler, når en politiker laver en fejl, og ja – ret skal være ret -, der er begået fejl, som siden også er beklaget.

Vi igen fik bekræftet, var at politikerleden stortrives.

Relaterede artikler

Nyeste artikler