5.8 C
Randers
tirsdag, januar 7, 2025

Randers: Hobrovejens Skole satser stort på teknologi i undervisningen

Hobrovejens Skole vil udbrede teknologi i undervisningen i alle fag. Målet er at motivere eleverne og implementere teknologi i den klassiske undervisning. Det vil komme eleverne til gode, mener de to lærere, der er skolens nye teknologivejledere

Snart kan eleverne på Hobrovejens skole lave film på green screen og kode en simpel lommeregner, som de kan bruge i hverdagen. Skolen har nemlig investeret i en række teknologier og skruet op for indsatsen ved at udpege to lærere til teknologivejledere, Christina Asmussen og Sandra Carstensen:

»Set fra mit perspektiv, bliver eleverne klædt på til fremtiden ved at arbejde med teknologierne på den måde, vi gør. Det er de redskaber, de får brug for ude i verden, så det at få en grundlæggende forståelse for, hvordan et computersystem fungerer, og hvordan der bliver manipuleret med billeder i filmproduktioner, kommer til at have stor værdi i fremtiden,« siger Sandra Carstensen.

Teknologien skal ind i fagene

Teknologivejlederne er ikke bare vejledere for eleverne, men deres rolle er at udbrede teknologien på hele skolen, det indebærer også at klæde de øvrige lærere på:

»Det vigtigste for os er, at det ikke kun er os teknologivejledere, der kan og tør undervise i og med de her teknologier. Min drøm er, at alle lærerne på skolen kan tage en green screen og implementere det i eksempelvis en fremlæggelsessituation i historie. Så det ikke bare er undervisning i teknologi men undervisning med teknologi,« siger Sandra Carstensen.

Det handler om motivation og nysgerrighed

»Teknologierne kan virkelig pirre eleverne og gøre dem nysgerrige. Vi kan se, hvordan de kommer op af stolen og engagerer sig i deres læring,« siger skoleleder Lene Hammerby og forklarer, at teknologi i undervisningen ikke længere kun handler om, at eleverne skal bruge en computer, nu skal de lære, hvordan den virker:

»Teknologi i undervisningen er så meget mere end at bruge en computer. Vi skal vise eleverne en bred vifte af teknologier og introducere dem til det, de vil møde i fremtiden.«

Faktaboks

Teknologier som eleverne arbejder med:

● Micro:bits – Til at lære simpel blokkodning
● Bee-bots – Robotter
● Let’s go code – Eleverne lærer kodningens principper
● Greenscreens – Til at lave film og fremlæggelser
● VR Headsets – Udvider klasserummet
● Podcast

Der er dedikeret en del af teknologivejledernes arbejdstid til teknologiundervisning

Relaterede artikler

Nyeste artikler