15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Åbent Hus i Randers Skyttekreds handicapafdeling – Kig indenfor hos et unikt fællesskab

Kom og oplev skydesporten på tætteste hold, når Randers Skyttekreds handicapafdeling inviterer til Åbent Hus onsdag d. 20. april kl. 13-16.


Handicapafdelingen under Randers Skyttekreds har eksisteret siden 1985, og har gennem årene samlet skytter i alle aldre med forskellige fysiske og psykiske handicap.

 »Hvis man melder sig ind i Randers Skyttekreds handicapafdeling bliver man en del af et unikt fællesskab, hvor det ikke handler om, hvorvidt man har et handicap eller ej, men om at være sammen med andre på en god og positiv måde,« fortæller Anna Grethe Andersen, der er frivillig leder af skyttekredsens handicapafdeling.

 
Det er dette unikke fællesskab som foreningen ønsker at vise frem, når de inviterer til Åbent Hus onsdag d. 20. april. Her opfordres gæsterne til at komme ud og se og afprøve hvad skydesporten har at byde på.

»Vi har arrangeret en rigtig hyggelig dag, hvor de besøgende bliver introduceret for vores aktiviteter, og samtidig får mulighed for at mærke stemningen og det gode sociale samvær vi har herude,» fortæller Jens Roland, der er frivillig i skyttekredsen.

Oplevelser og fællesskab

Skytterne på handicapholdet mødes hver onsdag. De er mellem 20 og 75 år, og der kommer mellem 12 og 20 deltagere pr. gang. Anne Grethe Andersen og Jens Roland nyder at se de gode venskaber der opstår, og at deltagerne bliver mange gode oplevelser rigere.

»Vores skytter kommer ud og møder andre med interesse for skydesporten. De kommer til stævner og konkurrencer i hele landet og får nye venner – både på vores hold og på kryds og tværs af Danmark.«

Ifølge Anne Grethe Andersen fylder det sociale sammenhold rigtig meget for skytterne på handicapholdet.

 »Nogle af deltagerne på holdet kommer primært for at være sammen med de andre, sludre og drikke kaffe. De kan tit lokkes til at skyde alligevel, og så kan de tage fra skydebanen med en god oplevelse og højt humør.«

Frivillig i 32 år

Anne Grethe Andersen og Jens Roland er de frivillige kræfter bag Randers Skyttekreds’ handicaphold.  Jens har været med siden 2015, og Anne Grethe har stået spidsen for holdet i hele 32 år.

 »Jeg blev leder af holdet i 1990, og min vigtigste motivation var lysten til at hjælpe andre. Jeg har selv kæmpet med fysiske og mentale udfordringer, og det har derfor været en udfordrende, men også spændende og givende opgave at lede holdet i alle disse år. Jeg har aldrig fortrudt mit valg,« konkluderer Anne Grethe Andersen.

Jens Roland nyder at kunne give sin viden om skydesporten videre.

»Jeg vil gerne hjælpe andre til og få en god oplevelse på skydebanen. Jeg fik god hjælp fra ældre skytter, da jeg startede som ung og uerfaren. Den viden jeg har fået gennem tiden vil jeg gerne give til andre,« slutter Jens Roland

Relaterede artikler

Nyeste artikler