15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Årets veterankommune holder veteranmesse 2021

Veteranmessen foregår lørdag 9. og søndag 10. oktober på den gamle kaserne i Randers. Messen er for alle der interesserer sig for veteraner, deres pårørende, Forsvaret og Hjemmeværnet.

Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, kommer og åbner messen, som i år foregår for første gang.

»Det er noget særligt at være veteran eller pårørende til en veteran. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af både kommune, frivillige og organisationer har et godt samarbejde og derigennem skaber et godt miljø for vores veteraner og deres pårørende. Og det stærke samarbejde har vi netop her i Randers. På Veteranmessen kan alle interesserede komme og selv opleve det aktive og gode veteranmiljø, vi har i vores kommune. Netop samarbejdet på tværs er årsag til, at vi for kort tid siden blev kåret til Årets Veterankommune i Danmark,« siger Torben Hansen, der ser frem til at deltage i messen.

Messen er arrangeret af Veteranindsatsen i Randers, som er et samarbejde mellem Randers FC, Randers Kommune, Danmarks Veteraner Kronjylland, S/YBIA, Veterancafeen og Veteran Pårørendegruppen i Randers.

Messens formål er at understøtte tætte bånd mellem de aktive aktører inden for veteranmiljøet i Randers og i Danmark, og at udbrede kendskabet til aktørerne blandt veteraner og andre interesserede.

Messestande og foredrag
På Veteranmessens 21 stande kan messedeltagerne blandt andet lære mere om Forsvaret, Hjemmeværnet, KFUM, Den Sociale Udviklingsfond (SUF) og Veterancentret.

Deltagerne kan også opleve foredrag med tidligere udsendte: Rasmus, som har været i Afghanistan ad to omgange, og jægersoldat og mentaltræner Lars Robl. To pårørende til veteraner, Maja og Caroline, holder oplæg om deres oplevelser efterfulgt af fabrikschef på Danish Crown i Horsens, Jesper Frandsen, om virksomhedens veteranindsats.

På messen bliver det også muligt at se skulpturen, som Randers Kommune netop har modtaget som Årets Veterankommune. Messen er gratis og foregår på den gamle kaserne Kavalerivej 9, 8930 Randers NØ.

Den officielle åbning er lørdag 9. oktober klokken 10.00.

Se det fulde program for begge dage her: Veteranmesse Randers

Relaterede artikler

Nyeste artikler