15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Ældre er utrygge på Rødkildevej

Løse fliser omkring en affaldsbeholder gør især ældre beboere utrygge ved at aflevere deres affald.

En underjordisk affaldsbeholder på Rødkildevej i Randers er poppet op, og det har ødelagt fliserne omkring beholderen, og især de ældre beboere er nervøse for at benytte de øvrige affaldsbeholdere, af frygt for at også disse fliser kan ligger løse, uden at det kan ses.

News Netavis har haft kontakt til boligselskabet Heimstaden, som ejer boligerne. Her oplyser pressechef Frederik Berling, at indtil skaden er udbedret, har man søgt Randers Kommune om tilladelse til at benytte en beholder ved siden af, som normalt er aflåst om vinteren.

Miljøtekniker fra Randers Kommune understreger, at ” Affald & Genbrug” skal godkende placeringen ved etableringen i forhold til om renovationsbilen kan tømme dem, men da beholderne er placeret på Heimstadens matrikel, og er etableret af ejendomsselskabet, og derfor er alt drift og vedligehold af både affaldsbeholderne samt fliserne omkring dem, selskabets ansvar.

Beholderen ved siden af de ødelagte fliser skal pr. maj 2024 benyttes til plast og drikkevarekartoner, men Randers Kommune har dog givet tilladelse til, at beholderen ved siden af må benyttes allerede nu.

Frederik Berling fra Heimstaden forklarer, at årsagen til de løse fliser er opstigen grundvand, som samtidig får affaldsbeholderen til at poppe op fra sin placering i jorden.

Det bekræftes af driftsleder Jan Hagemann fra entreprenør firmaet ”Marius Pedersen,” som fortæller, at det ikke er usædvanligt, at disse underjordiske affaldsbeholdere popper op, når grundvandet stiger.

Udbedring af skaderne vil blive påbegyndt hurtigst muligt, og allerede i denne uge, således at beboerne trygt kan aflevere deres affald igen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler