20 C
Randers
fredag, maj 3, 2024

Afbrændingsforbud fra i morgen klokken 08.00

[OPDATERING: Deltagerne ved kommunens Sankthans arrangementer skal være opmærksom på, at det ikke er tilladt at ryge eller anvende grill grundet afbrændingsforbuddet. Det oplyser Randers Kommune i en pressemeddelelse]

Beredskab & Sikkerhed indfører afbrændingsforbud i Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs kommuner fra i morgen klokken 08.00.

Forbuddet indføres fordi der er en markant forhøjet risiko for brande på grund af tørke, det varme vejr og vejrprognoser, der fortsat ikke spår om ret meget nedbør.

Forbuddet sker med hjemmel i afbrændingsbekendtgørelsen §5, stk. 1. Forbuddet er gældende indtil videre og forventes ikke at blive ophævet inden Sct. Hans.

Dermed bliver der ikke tændt sankthansbål nogen steder i de fire kommuner, så heksene slipper i år for at blive sendt til Bloksbjerg.

Afbrændingsforbuddet vil imidlertid ikke få indflydelse på de øvrige programpunkter, når Randers Kommune afholder Sankt Hans aften i Tronholmparken.

Arrangementet i Tronholmparken begynder klokken 20, hvor Borgmester Torben Hansen byder velkommen. Allerede fra kl. 19 vil det være muligt at købe mad og drikkevarer.

Musikken bliver leveret af Langås festorkester Stationspumaerne. Det er et band bestående af professionelle musikere med en svaghed for den danske populærmusiks guldalder fra efterkrigstiden til midten af halvfjerserne. Repertoiret består af elskede sange, der oprindeligt blev gjort kendte af Four Jacks, Gustav Winckler, Otto Brandenburg, John Mogensen m.fl. Med elguitar og saxofon, klaver, orgel, trommer, bas og harmonika bliver der spillet på alle strenge, men det er de flotte vokalharmonier orkestret selv er mest stolte af. Stationspumaerne spiller naturligvis også op, når de mange fremmødte synger Midsommervisen.

Årets båltaler bliver holdt af den kendte sportskommentator og radiovært fra DR, Morten Hausborg.

»Det er fredag, og vejret er godt, så vi vil gerne give borgerne mulighed for at få en hyggelig aften. Også uden bål,« siger eventchef Mette Bertelsen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler