15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Aktiv og festlig indvielse af Korshøj Idrætscenter

En betydningsfuld milepæl fandt sted for idrætslivet i Harridslev og omegn den 25. maj. På den årlige klubdag i SMIFF09 med mange sportslige aktiviteter for klubbens 1200 medlemmer blev Korshøj Idrætscenter indviet.

For lokale ildsjæle er det kulminationen på 15 års arbejde hen imod et moderne sportskompleks og et fælles samlingspunkt for lokalsamfundets 4000 indbyggere i området med byerne; Harridslev, Støvring, Østrup, Vestrup, Albæk, Mejlby, Tvede, Gimming, Tjærby, Lindbjerg, Linde og Mellerup.

Korshøj Idrætscenter omfatter to anlægsprojekter. En renovering og udvidelse af den eksisterende sportshal samt en række udendørsfaciliteter på et syv hektar stort areal. Det er blevet til fire nye fodboldbaner, beachbane til volleyball og håndbold, baner til petanque, panna og krolf. Der er etableret ridesti rundt om området og bliver gjort plads til de lokale FDF-spejdere.

Flere år før det første spadestik, der blev taget marts sidste år, har lokalsamfundet været en central drivkraft bag etableringen. Lokalsamfundet har blandt andet fået indsamlet økonomiske midler gennem en imponerende indsats. 5,8 millioner kroner er det blevet til fra virksomheder, puljer, fonde og private givere. Randers Byråd har bevilliget 7 millioner kroner til udendørsfaciliteterne samt 1,3 millioner kroner til udvidelsen af hallen.

Jesper Lund Sørensen fra SMIFF09 takkede alle involverede for et godt samarbejde

En væsentlig del af visionen bag Korshøj Idrætscenter er at styrke det lokale idrætsliv og lokalsamfundet i Harridslev og omegn. Projekterne skal ikke kun gavne idrætsforeningen, men også bidrage til en forbedring af skolelivet og skabe muligheder for bevægelse og aktivitet for alle borgere. Derfor har SMIFF09 og projektets lokale styregrupper også involveret hele lokalsamfundet i arbejdet med det nye idrætscenter.

»Det er fantastisk at se, hvordan et sådant projekt ikke alene løfter idrætslivet, men også giver nye muligheder for både skoler, dagplejere og hele lokalsamfundet i øvrigt. Og denne indvielse fejrer ikke blot åbningen af et moderne idrætscenter, men også det bemærkelsesværdige engagement og den uvurderlige indsats fra lokalsamfundet, der har gjort projekt til virkelighed,« siger borgmester Torben Hansen.

Formanden for kommunens Sundheds-, Idræts og Kulturudvalg, Louise Høeg, udtrykker også sin beundring for det lokale engagement: »Det er imponerende at se, hvilket arbejde der er gjort lokalt for at få Korshøj Idrætscenter til at blive til en realitet. Uden dette engagement var idræts- og fritidsmulighederne i Harridslev og omegn ikke blevet udviklet i det omfang, som det nu sker.«

Det nye Korshøj Idrætscenter er med andre ord et symbol på lokalsamfundets sammenhold, dedikation og vilje til at skabe en bedre fremtid for kommende generationer.

»Jeg vil tillade mig at være stolt af den styregruppe, som jeg har været en del af i de sidste 15 år. Vi har med Korshøj Idrætscenter vist, hvad lokal frivillighed, kommunal og lokal opbakning kan skabe i fællesskab. Der er nu grobund for mange fantastiske oplevelser for alle vores medlemmer og hele lokalområdet,« siger Jesper Lund Sørensen fra SMIFF09.

Mens Korshøj Idrætscenter kommer til at huse idræts- og fritidslivet sammen med enkelte kulturelle arrangementer, bliver et kommende Klyngehus i Albæk et fælleshus for flere kultur- og naturoplevelser. De to samlingssteder bliver i fællesskab fremtidens drivkraft for livet i områdets landsbyer.

Mange var mødt op til indvielsen af Korshøj Idrætscenter
De første fodboldkampe kom hurtigt i gang på det nye idrætsanlæg
Der var mange aktiviteter rundt om på idrætsanlægget i anledningen af indvielsen. Her en gang bordfodbold

Økonomien i de to anlægsprojekter:

Totalt: 14.100.000 kroner fordelt som følgende:

Renovering af Korshøjhallen:

4.000.000 kroner fundet ved lokal indsamling af SMIFF09, Korshøjhallen og den lokale styregruppe (2020)

1.300.000 kroner bevilligeret af Randers Byråd (2023)

Nyt udendørs idrætsanlæg:

5.000.000 bevilligeret af Randers Byråd (2020)

2.000.000 bevilligeret af Randers Byråd (2022)

1.800.000 fundet ved lokal indsamling af SMIFF09, FDF og den lokale styregruppe (2022-2024)

    

Relaterede artikler

Nyeste artikler