0.7 C
Randers
lørdag, februar 4, 2023

Alle borgere er inviteret til onlinemøde om sikkerhed på nettet

I samarbejde med Østjyllands Politi inviterer Randers Kommune til online borgermøde om, hvad man kan gøre for at sikre sig mod svindel på nettet. Formålet er at øge den digitale tryghed og bidrage til, at færre bliver snydt.

»Vi kan alle blive snydt, og i takt med, at vores samfund bliver mere og mere digitalt, sker det for flere og flere på nettet. Derfor har vi i samarbejde med Østjyllands Politi arrangeret dette borgermøde med informationer om, hvad man selv kan gøre for at sikre sig mod svindel. Vores ønske er at øge trygheden, når man færdes i den digitale verden,« siger borgmester Torben Hansen.

Borgermødet foregår online torsdag den 21. april 2022 kl. 19.00, og alle borgere i Randers Kommune har mulighed for at være med. Det kræver kun at man tilmelder sig og kan deltage i mødet online.

Borgernes egen indsats har stor betydning

På mødet vil et stærkt hold af oplægsholdere fra politiets afdelinger for økonomisk kriminalitet, it kriminalitet og forebyggelse komme med masser af konkrete tips. Man vil fx lære at se forskel på sikre og usikre hjemmesider, få gode råd om handel med andre over nettet og se eksempler på virkelige sager hos politiet. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

»Antallet af sager om svindel og IT-kriminalitet er stigende. Man kan selv gøre rigtig meget for at undgå svindel, men det kræver opmærksomhed og viden. Den viden vil vi rigtig gerne hjælpe med at videreformidle på dette borgermøde, så deltagerne efterfølgende forhåbentlig kan færdes lidt mere trygt på nettet, men også vil tage snakken med deres ældre og yngre pårørende, som måske ikke lige deltager i mødet. Vi ved, at både ældre medborgere, men også helt unge mennesker er i målgruppen for bestemte typer af digital svindel, og det vil vi gerne hjælpe med at forebygge. Derfor håber vi, at rigtig mange vil deltage i mødet,« siger Kirsten Dyrman, politidirektør hos Østjyllands Politi.

Samarbejde om at skabe tryghed

Østjyllands Politi og Randers Kommune samarbejder om forebyggende tiltag, der skal øge trygheden blandt byens borgere, og det er i den forbindelse, at borgermødet er arrangeret. Tidligere har Randers Kommune og Østjyllands Politi holdt tilsvarende møder om at forebygge indbrud.

Borgere i Randers Kommune er inviteret via et brev sendt til den ældste beboer i alle husstande, der kan modtage Digital Post. Alle borgere er dog velkomne og kan tilmelde sig mødet på randers.dk/digitaltryghed.

— FAKTA —

Online borgermøde om sikkerhed på nettet


Mødet finder sted torsdag den 21. april 2022 kl. 19.00-20.30 og foregår online. Det er gratis at deltage, og mødet er relevant for alle borgere, der ønsker at vide mere om, hvad man selv kan gøre for at undgå at blive snydt på nettet. Oplægsholderne på mødet er fra Østjyllands Politi.

Sådan kan du deltage i mødet

For at deltage i mødet skal du tilmelde dig med NemID/MitID på www.randers.dk/digitaltryghed.

Når du har tilmeldt dig, vil du modtage et link, som du skal bruge for at deltage i mødet. Seneste tilmelding er onsdag den 20. april kl. 15.00.

Selve mødet vil blive afviklet på en måde, hvor du kan se oplægsholderne, men du vil ikke kunne se de øvrige deltagere i mødet, og de kan heller ikke se dig.

Randers Kommune og Østjyllands Politi anbefaler, at man deltager i mødet fra sin computer eller tablet, men det er også muligt at deltage fra sin mobil.

Relaterede artikler

Nyeste artikler