7.5 C
Randers
torsdag, marts 28, 2024

Anmeldere: Hvidstengruppen 2 bruger overdreven patos

Flere anmeldere mener, at “Hvidstengruppen 2” skruer for meget op for følelserne, mens andre er begejstrede.

Efterfølgeren til den danske krigsfilm “Hvidstengruppen” får en blandet modtagelse hos anmelderne.

Mens B.T. mener, at “Hvidstengruppen II – De Efterladte” lever fuldt ud op til etteren, mener Jyllands-Posten og Politikens anmeldere, at filmen bruger for meget patos og “skærer historiepensum ud i pap”.

»Selvfølgelig skal vi huske Anden Verdenskrig, men “Hvidstengruppen 2” udpensler et allerede grundigt terpet pensum uden at bidrage med nye perspektiver,« skriver Jyllands-Postens anmelder.

Filmen begynder, hvor etteren fra 2012 sluttede nemlig i sommeren 1944, hvor modstandsgruppen centreret om familien Fiil fra Hvidsten Kro er gået i opløsning.

“Hvidstengruppen 2” fokuserer på de efterladte kvinder og særligt Tulle Fiil, der spilles af Marie Bach Hansen.

Hun gennemlever rædsler i et tysk fængsel i krigens sidste år.

Ifølge Politikens anmelder er det en vigtig korrektion af danmarkshistorien at fokusere på modstandsbevægelsens efterladte kvinder.

Men filmen “havde fortjent en anden vej til den kollektive bevidsthed” om kvindernes “ubegribelige prøvelser og mod”, lyder det.

Avisen kvitterer med to ud af seks hjerter, ligesom Jyllands-Posten og Ekstra Bladet giver to ud af seks stjerner.

Kristeligt Dagblad giver ikke filmen karakterer, men skriver, at filmens instruktør, Anne-Grethe Bjarup Riis, forfalder til overdreven patos.

Ifølge Ekstra Bladets anmelder tangerer filmen til tider lidelsesporno.

»Historien er rystende, men som spillefilm er det mest en tung og tårevædet jammerkommode,« skriver anmelder René Fredensborg.

Soundvenue er mere positiv stemt og giver filmen fire ud af seks stjerner, ligesom B.T. gør. Avisen kalder filmen for en “gedigen dansk Anden Verdenskrigs-drama for hele familien”.

»”Hvidstengruppen 2″ er både flot, fuld af overskud og en sjælden toer, der lever fuldt ud op til etteren,« skriver anmelder Kristian Dam Nygaard.

“Hvidstengruppen 2” havde biografpremiere i torsdags, og ud over Marie Bach Hansen er Bodil Jørgensen også på rollelisten igen, mens Ellen Hillingsø tilslutter sig.

Soundvenues anmeldelse

Relaterede artikler

Nyeste artikler