-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Ansatte fra Regionshospitalet er klar til vinterkampagne på cykel

Man kan sagtens cykle om vinteren. Det er et hold friske ansatte fra Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet Randers et bevis på. De har tilmeldt sig den landsdækkende kampagne “Vintercyklingsugen”, der skal få flere i sadlen trods kulde og blæst. Kampagnen er også for ansatte, der arbejder hjemmefra

Vintercyklingsugen ruller i uge seks fra den 7. – 13. februar. Kampagnen er arrangeret af Cyklistforbundet i Danmark. Det er anden gang, at de ansatte fra Afdeling for Folkeundersøgelser deltager i vinterkampagnen:

»Det var koldt at være med i kampagnen sidste år, men det var også sjovt,« fortæller Anne Marie Kjær fra Afdeling for Folkeundersøgelser.

Hun deltager sammen med sit cykelhold på arbejdspladsen i tre årlige cykelkampagner. Vinter, sommer og efterår:

»Udover det er sundt at bevæge sig, øger det sammenholdet på arbejdspladsen, at vi er mange, der cykler sammen. Der er selvfølgelig dage, hvor du ikke er topmotiveret til at cykle. Men bare tanken om at dine kollegaer måske cykler flere kilometer end dig, får dig til at springe i sadlen, og det er jo fedt,« siger Anne Marie Kjær.

Alle cykelture tæller

Selvom man arbejder hjemmefra, kan arbejdspladsen deltage i Vintercyklingsugen. Alle cykelture tæller. Både turene før arbejdstid, i løbet af dagen eller som afslutning på en lang arbejdsdag foran computeren:

»Særligt, når man arbejder hjemmefra, er det rart med et påskud for at komme ud. Deltagerne i kampagnen kan eventuelt aftale at mødes med en kollega på cykel. Kun fantasien sætter grænser for at få mere bevægelse ind i hverdagen på sin cykel,« siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Fakta

Det er gratis at deltage i Vintercyklingsugen fra den 7. – 13 februar 2022. Man skal blot samle 2-16 kollegaer til et cykelhold.

Læs om kampagnen og tilmeld dig og dine kollegaer her.

Som noget nyt i år kan man også registrere sin cykling i fritiden i et særligt skema på sin profil. Fritidscykling tæller med i en individuel konkurrence, men giver ikke point til holdkonkurrencen. Fritidscykling er alt den cykling, der ikke har med arbejdsdagen at gøre.

Præmier

Der er flotte landsdækkende præmier på spil. Randers Kommune bakker op om kampagnen ved at trække lod blandt de deltagende hold om et gavekort på 200 kroner til Randers Cityforening til hver deltager på det udtrukne hold.

Relaterede artikler

Nyeste artikler