18.6 C
Randers
onsdag, september 27, 2023

Antallet af byrådsmedlemmer skal skæres ned

Læserindlæg af Louise Hellmund, spidskandidat for Liberal Alliance i Randers Kommune

Byrådet er for stort og udvalgene for mange. Efter min mening er det en stor del af forklaringen på, at vi både mangler sammenhængskraft og strategisk udsyn i vores kommune. Grundet særinteresser formår vi ikke at realisere det store potentiale, som Randers vitterligt har.

Vi ligger i et geografisk smørhul med let adgang til motorvejen, men alligevel halter Danmarks 6. største by i den grad efter, når det gælder byudvikling. Fremme af erhvervslivet er heller ikke noget at råbe hurra for i kommunen, og kerneydelserne (børn, unge og ældre) levner også plads til forbedring. Spørger man: Hvad er vi i virkeligheden kendt for i Randers kommune, og hvad er vi bedst til”? Så bliver svarene få!

I en kommune med over 20.000 indbyggere skal der være minimum 19 byrådsmedlemmer og maksimum 31. I Randers byråd har vi så valgt 31 byrådsmedlemmer. Det er både unødvendigt og rigtig dyrt, da embedsmændene i forvaltningen jo betjener det fulde byråd og samtlige udvalg. I en kommune som vores med en meget lille indtægtsgrundlag skattemæssigt, er det unødvendigt bureaukrati og administration. Pengene bør i stedet bruges på at løfte kernevelfærden og udvikle kommunen. I Horsens sidder der f.eks. kun 27 byrådsmedlemmer, og der har man da om noget skabt udvikling og vækst de senere år.

Jeg vil arbejde for et mindre, men langt mere dynamisk byråd, der helt ud i de enkelte udvalg får et strategisk udsyn. Vi skal sikre fremtiden og gøre Randers kommune attraktiv, veldreven og til et fantastisk sted at bo og arbejde for både ung og ældre! Det er præcis det, som er opgaven for byrådet.

Men der er for mange kokke for nuværende!

Relaterede artikler

Nyeste artikler