3.7 C
Randers
fredag, april 26, 2024

Arbejdsmarkedschef i Jobcenter Randers er gået i flyverskjul

I sidste måned kunne vi berette om en skarp kritik mod Jobcenter Randers fra den private socialrådgiver Maj Thorsen, der karakteriserede jobcentret som ét af de mest inkompetente i Danmark.

Igennem længere tid har vi forsøgt at få en kommentar til kritikken fra arbejdsmarkedschef Ole Andersen. Det er ikke lykkedes, da han tilsyneladende er gået i flyverskjul, og ikke ønsker at tale med pressen.

Fire gange har vi indtalt besked på hans telefonsvarer, og bedt ham ringe tilbage. To gange er der afsendt mails, hvor han er bedt om en kommentar til kritikken. Hver gang er det understreget, at der er tale om generelle forhold, og ikke om den konkrete sag, som Maj Thorsen omtaler.

Det har vist sig at være helt umuligt.

En enkelt gang besvarede Ole Andersen opkaldet, og oplyste, at de var blevet bedt om at give en redegørelse til byrådet, og ville derfor ikke sige mere, hvorefter forbindelsen blev afbrudt. Dermed var det heller ikke muligt at stille generelle spørgsmål.

En enkelt gang ringede arbejdsmarkedschefen tilbage, men da han hørte, det var avisen han havde ringet til, afbrød han straks forbindelsen.

Det har derfor heller ikke været muligt for News Netavis at spørge Ole Andersen om årsagen til, at han åbenbart har givet sig selv mundkurv på.

Arbejdsmarkedschef i Randers Kommune er gået i flyverskjul

Udvalgsformand: Ole Andersen må svare for sig selv

Vi har videresendt spørgsmålene til formand for beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune, Ellen Petersen (S).

»Jeg ved ikke om Ole Andersen ikke vil svare. Det kan jeg ikke vide noget om, og det må han selv forklare. Jeg vil ikke svare på vegne af en embedsmand,« siger Ellen Petersen.

»Vi kommenterer aldrig personsager offentligt. Det gælder både arbejdsmarkedschefen og det øvrige personale i kommunen, som sidder inde med følsomme oplysninger om borgere,« understreger udvalgsformanden, men mener at der bør svares om generelle forhold, forklarer Ellen Petersen.

Hun understreger, at byrådet i Randers Kommune ikke giver personalet mundkurv på, og oplyser, at hun står uforstående overfor hvis nogen tror, de er pålagt tavshed om generelle forhold. Samtidig erkender hun, at det er i modstrid med kommunens politik om åbenhed.

»Jeg står for en åbenhedspolitik, og synes man skal være åben omkring det man ved noget om, og kan udtale sig om,« påpeger Ellen Petersen.

Af kommunens politik om åbenhed for pressen fremgår det:

Pressen har en ganske særlig rolle i den eksterne kommunikation. Det gælder både den lokale og pressen i almindelighed. Pressen spiller en væsentlig rolle i den offentlige debat, og det er ofte her, borgerne kommer til orde med holdninger og synspunkter – også om kommunale forhold.
Vi ønsker derfor over for pressen størst mulig åbenhed og troværdighed. Det skal være nemt for pressens repræsentanter at få information og adgang til oplysninger om kommunale forhold.

Denne åbenhed og tilgang gælder ikke alene Jobcenteret men hele Randers Kommune.

Om kritikken fra Maj Thorsen fortæller Ellen Petersen, at hun ikke kender den konkrete sag, men da hun blev gjort opmærksom på artiklen fra News Netavis, bad hun forvaltningen om at undersøge hvad der er op og ned i kritikken. Beskæftigelsesudvalget har netop modtaget redegørelsen.

Beskæftigelsesudvalget får alle sager, som er afgjort af ankenævnet. og udvalget er meget opmærksom på hvilke sager, som typisk bliver omstødt. og hvis byrådsmedlemmerne ønsker det, har de mulighed for at få sagerne til gennemsyn

»Vi vil jo gerne så langt ned i omstødelsesprocenten som muligt, og derfor drøfter vi sagerne grundigt for at se, om der er noget, vi kan gøre bedre,« påpeger Ellen Petersen.

Udvalgsformanden fastslår, at lovgivningen på beskæftigelsesområdet er meget stram, men kommunen må selvfølgelig følge loven.

»Under alle omstændigheder ønsker vi at give borgerne en god, ordentlig og værdig behandling i forhold til vores politik. Vi skal ikke gamble med syge borgere,« fremhæver Ellen Petersen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler