2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Arbejdsmiljøundersøgelse hilses velkommen

Læserindlæg af Henning Jensen Nyhuus, medlem af byrådet i Randers (S)

Endnu en undersøgelse af arbejdsmiljøet i Randers Kommune ønskes. Lad os da bare få så mange som muligt og håbe, at det på et eller andet tidspunkt så bliver bedre.

Lige nu diskuterer embedsmænd og politikere for åbent tæppe – for nogle af os er det forståeligt – for andre ganske uforståeligt.

Hvis man bare tager et udpluk af de mange sager, der har været på det seneste, så har folk stået i kø for at bidrage. Både dem, der er involveret, og dem, der ikke er.

Det, der er det helt store problem ved alle disse sager er, at der som regel er en grund, men den kender befolkningen sjældent. Og så løses problemerne ikke. De skjules. Skeletterne hænger stadig i skabene og ryster. Og det næste store problem er, at det går ud over så forfærdelig mange uskyldige mennesker, herunder vore ansatte, hvor langt, langt de fleste af de godt 9.000 ansatte er fantastiske mennesker, der bare gerne vil passe deres arbejde.

Hvem bærer skylden? Det nemmeste er at smide den over på hinanden – det løser ikke noget. Vi er nødt til at have hele sagen frem for at løse problemerne. Pædagogmedhjælpersagen og dens afvikling var katastrofal med årelange spor og afsløringer, arbejdsophør og afskedigelser, der afslørede et dårligt arbejdsmiljø og arbejdsgange. Menneskelige skæbner og ulykkelige hændelser, der bare bliver ved og ved.

Berettiget direktørkritik, helt uberettiget mistillidsvotum til kommunaldirektøren, direkte i pressen uden at have taget den internt i byrådet hverken før eller siden, helt skandaløs læk fra kommunalbestyrelsesmedlemmer i et ansættelsesudvalg, måske for at fremme netop deres egne eller andres interesser, og så nu den sidste sag omhandlende èn, der gerne vil være politiker – i byen sammen med en embedsmand, hvilket lægges ud på facebook af dem selv som værende til mandestrip, bliver kritiseret, og så er fanden løs igen. Bemærk, hvad den ene siger – det her stikker langt dybere! Det er virkelig tankevækkende og måske det vigtigste i denne sag.

Hvad er det, der gemmer sig bag alt dette? Der ligger meget og lurer lige om hjørnet. Tag f.eks også lækage-sagen fra ansættelsesudvalget. Indtil politiet får sat gang i undersøgelserne igen og fundet de skyldige og motivet i denne sag, står vi midt i en krudttønde, der kan eksplodere når som helst igen – igen –og igen.

Denne sag (og andre) lurer stadig lige om hjørnet!

Hvad blive det næste?

Relaterede artikler

Nyeste artikler