15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

”Arvegods – giv visdom videre”

Torsdag d. 19. januar kl. 19 er der sogneaften med gratis foredrag i Dronningborg-Gimming Sognegård med forfatter og tidligere sogne- og hospitalspræst Preben Kok.

Når et menneske har levet i over 70 år er det helt almindeligt at have samlet en masse nyttig viden, fortællinger og erfaring, som ofte har været givet videre i generationer. Det hele er blevet gjort tilgængeligt blandt andet gennem forældrene, familien, morgensangen, bibelhistorierne og bøgerne i skolen, den almene dannelse, kirkeklokkerne og den danske sangskat.

Det har været til gavn i både vanskelige og lykkelige situationer og kan kaldes for almengyldige ledsage-historier eller arvegods.

De yngre generationer i 2023 lever et liv som ofte baserer sig på at navigere i en individualistisk livsstil, hvor de fleste ønsker at være unikke. Mange af de værdifulde ledsagehistorier synes glemt, og der mangler ofte noget at læne sig op ad, når livet brænder på.

Preben Kok ønsker med foredraget at gøre opmærksom på, hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende, og som kan være særdeles værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer.

Så kom og opdag, hvad der ligger af værdifulde erfaringer i dine gemmer – og i kirken.

Relaterede artikler

Nyeste artikler