2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Bar Roma blev løftet op på Thors Trappe

Fem dage før afsløringen af Erik A. Frandsens store skulptur blev værket løftet på plads. Afsløringen sker i morgen fredag 27. oktober.

Hele Randers har fået en stor gave – et helt exceptionelt kunstværk på Thors Trappe. Kom og vær med til afsløringen af den nye skulptur fredag den 27. oktober kl. 15 og oplev samtidig den smukke nye Thors Trappe ved Thors Bakke i Randers. Der er også lidt godt til ganen og en stor oplevelse. Arrangementet er primært udendørs.

Kunstværket er resultatet af et stærkt samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og Randers Byråd. Det er et smukt eksempel på, hvad der kan opnås, når der arbejdes sammen for at fremme kunst og kultur.

BAR ROMA vejer 1,6 tons og soklen vejer 6 tons. Skulpturen er imponerende 8 meter lang og er af sprøjtemalet aluminium. Erik A. Frandsens overordnede intention med værket er at skabe et monument, der udfordrer og understreger de bevægelser og identitetspolitiske strømninger, der sætter spørgsmålstegn ved hierarkier i samfundet.

”BAR ROMA er et markant og tankevækkende værk af international kvalitet, som vil blive placeret i et centralt og smukt byrum. BAR ROMA er en ære for Randers og et symbol på vores engagement i kunst i det offentlige rum,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Thors Trappe er en nyanlagt, smuk landskabstrappe de fører op til det tidligere Thor Bryggeriområde i centrum af Randers. Dette område huser nu boliger, biograf, sundhedscenter og restaurant og udgør den nordlige ende af hovedstrøget, Østervold, i byen. Randers er en by, hvor der arbejdes ambitiøst med kunst i det offentlige rum, og BAR ROMA vil blive en integreret del af det nordlige Østervold og en del af en skulpturakse ned gennem Østervold med udsigt ned mod Helen Schous ”Jyske Hingst” samt Ingvar Cronhammars ”Fontænen” og ”Redfall.”

Ny særudstilling på Randers Kunstmuseum

Fra lørdag den 28. oktober har kunstmuseet en udstilling med Erik A. Frandsens skitser og værker med relation til skulpturen Bar Roma. På udstillingen vil der også være en model af skulpturen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler