15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Barn Jesus i en krybbe lå – i år ved Linde Kirke

Barn Jesus i en krybbe lå,
skønt Himlen var hans eje;
hans pude her blev hø og strå,
mørkt var det om hans leje.
Men stjernen over huset stod,
og oksen kyssed barnets fod.
Halleluja, halleluja, barn Jesus!

H.C. Andersen 1832

Man får helt lyst til at nynne H.C. Andersens sang fra 1832 med melodi af Niels W. Gade: Barn Jesus i en krybbe lå.

Igen i år har sognepræst i Tvede-Linde-Mellerup sogne, Susan Ballegaard, arrangeret et byggeudvalg til at genopføre krybben, som sidste år var opstillet ved Mellerup Kirke og gjorde stor lykke der.  I år er Corona-situationen stadig et problem, så præsten har valgt at få krybben opstillet ved Linde kirke, hvor man kan hilse på familien Krist og alle staldens dyr.

Det var præstens idé med en krybbe bygget af paller. Tænkt som et sted, hvor børnefamilier og børnehavebørn kan kigge ind og i disse coronatider gerne midt om dagen, iført flyverdragter og vanter og få en lille snak om verdens sejeste mor, der fødte det søde lille Jesusbarn i en stald. Den lille baby fik stjernerne til at vise vej, hyrder til at komme på besøg midt om natten og vise mænd til at smide alt hvad de havde i hænderne for at se vidunderet.

Byggeudvalget i år bestod af sognepræst Susan Ballegaard, kirkesanger Ole Carnø, kirkeværge i Tvede kirke, Jørn Fournais Clausen og Bent Glad, som har leveret pallerne.

Figurerne med den lille familie og de tre vise mænd er malet af menighedsrådsformand Laila Hjorth Fournais Clausen. Dyrene i stalden er malet af sognepræst Susan Ballegaard.

Så alle jer der endnu ikke har været forbi kirken i Linde. Kig endelig indenfor – opfordrer Tvede-Linde-Mellerup menighedsråd.

Krybben og det lille Jesusbarn blev dækket af sne ved Linde Kirke.

@Tekst: Laila Hjorth Fournais Clausen

Relaterede artikler

Nyeste artikler