8.6 C
Randers
tirsdag, april 16, 2024

Bevar mig vel!

Læserindlæg af Poul Rubach, Harridslev

Selvfølgelig skal fredede dyr ikke udryddes, men bevares.

Jeg glæder mig meget til, at forlængelsen af Ringboulevardens endelige linjeføring til Udbyhøjvej bliver vedtaget og iværksat. Det vil lette trafiktætheden på bl.a. Dronningborg Boulevard betydeligt og mindske forureningen i byen betragteligt.

Desværre var der nogle flagermus, der har taget bolig i området i det nye vejområde, hvilket udløste politisk panik.

Og ja, flagermusene er fredede og skal naturligvis ikke slås ihjel, men de kan flyttes. Det gør de såmænd selv, når gravearbejdet går i gang.

Nu er det ikke første gang, fredede pattedyr, insekter eller fugle kommer i vejen for bygning af veje mm. Det plejer at udløse en betydelig forsinkelse – men ikke ændring – når det langsommelige bureaukrati tager fat. Jeg har aldrig hørt at en planlagt motorvej, bro eller hovedvej har ændret placering ved fund af nogle fredede insekter, krebsdyr mm.

Hvis man vælger at flytte vejen længere mod syd, kommer man ganske tæt til en anden fredet dyreart Homo Sapiens, der har taget bolig der. Allerede nu spores stresstendenser i området.

Det nemmeste, hurtigste og billigste er at følge den oprindelige plan. At ændre den vil være en proportionsforvrængning.

Desuden er et 2 meter højt hegn om Fussingø skov ikke noget jeg ønsker, – men det er en helt anden historie.

Mindre snak og mere handling vil være at foretrække. Lad os så få bygget denne forlængelse af Ringboulevarden!

Ovenstående betragtninger er helt mine, og ikke clearet med mit parti. Desuden er jeg helt klar over, at sætter jeg enden i klaskehøjde må jeg forvente …..

Relaterede artikler

Nyeste artikler