23.6 C
Randers
søndag, juli 21, 2024

Børnefamilie nød solen og fællesskabet til Fjordløbet

Fjordløbet bød på masser af sol, sommer og glade cyklister i alle aldre søndag den 14. august. I familien Pedersen er Fjordløbet en tilbagevendende årlig tradition, hvor børn og voksne samles til en aktiv dag på to hjul.

Knap 1000 ryttere sprang i sadlen til årets Fjordløb den første søndag i Randers Festuge.

Blandt de mange deltagere var Christina Pedersen, hendes to børn Clara på 7 år og Malthe på 10 år samt børnenes ven Lucca på 9 år. De fire cyklede 30 kilometer ruten. Hendes mand og søn på 8 år havde valgt at cykle ruten på 53 kilometer:

»Jeg har ofte været med til Fjordløbet sammen med mine forældre, da jeg var barn. Det er en hyggelig tradition, som jeg har videreført til min egen familie,« fortæller Christiane Pedersen:

»Vi er en aktiv familie, der alle kan lide at cykle. Det er derfor dejligt, at vi kan være sammen om at deltage i løbet og hygge os, mens vi bevæger os rundt på de smukke ruter, og så holder cykling børnene væk fra skærmen.« 

Måling af bodyage: Et populært tilbud

Randers Cykelby giver hvert år tilskud til børn og unge under 16 år, der deltager i Fjordløbet.

Cykelbyen har også en stand ved start- og målstregen med cykelaktiviteter til børnene og tilbud om måling af deltagernes bodyage.

Ulla Halkjær var én af de mange ryttere, der tog imod det populære tilbud:

»Jeg har været med til Fjordløbet flere gange og har også tidligere fået målt min bodyage. Denne gang fik jeg den positive nyhed, at min krops alder er yngre end den alder, der står på min dåbsattest. Til gengæld skal jeg holde øje med min fedtprocent. Det er super godt at få et lille skub, så jeg kan holde øje med min sundhed inden næste Fjordløb, hvor jeg sikkert også skal have målt min bodyage,« siger Ulla Halkjær.

På cykelbyens stand kunne rytterne også svare på spørgsmål om cykling i Randers og vinde sadelovertræk og halsedisser:

»Det er dejligt at snakke med så mange glade mennesker, der nyder solen og samværet efter en frisk cykeltur. Fjordløbet er jo for alle. Både dem, der vil cykle rigtig langt, og de deltagere, der vil hygge sig en dag sammen med kollegaer, naboer og familien,« siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby. Christina Pedersens to børn Clara og Malthe, der står til højre i billedet, har begge  deltaget i Fjordløbet,  siden de var 4 år gamle. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler