13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Børnehus planter frugtplantage for at styrke biodiversiteten

I går var det store plantedag i Børnehuset Viborgvej. Syv frugttræer og syv bærbuske skal som en del af projektet “Plant et Træ” plantes på husets legeplads for at styrke biodiversiteten.

Projektet skal være med til at rejse et læringsmiljø, der har fokus på samspillet mellem mennesker og natur.

Meningen bag projektet er først og fremmest at starte biodiversitet op på legepladsen. Og derigennem få et rigere dyreliv. På sigt håber vi, at projektet måske kan være med til at danne grobund for, at helt nye arter, som ellers ikke er her nu, kommer til”, siger Lotte Hillgaard Hansen, pædagog og initiativtager bag ansøgningen hos ”Plant et Træ.”

»Vi har allerede tidligere haft initiativer med for eksempel plantekasser på legepladsen, som børnene har været meget nysgerrige på. Det har skabt meget fordybelse. Etableringen af frugtplantagen skal på samme måde skabe en fordybelseszone, hvor børnene kan lugte og sanse.

Alt sammen noget, der kan være en del af en større forvandlingsproces. Derudover er den sansemæssige oplevelse ved at smage et stykke frugt, eller bruge frugten i madlavning, også en stor del af det,« fortæller Lotte Hillgaard Hansen.

Et rum uden forventninger
Det er virksomheden Landal GreenParks, der har støttet projektet økonomisk. Sammen med den almennyttige organisation Plant et Træ har de været med til at opføre i alt tre frugttræsplantager i Randers i denne omgang. Derudover fik Børnehuset besøg af skov- og landskabsingeniør, Rasmus Hansen, som er kommet for at hjælpe til med selve etableringen af træerne.

»Projektet med at plante en frugtplantage i et dagtilbud som Børnehuset Viborgvej giver rigtig god mening. Det er i mødet med træerne, og de frugter, de giver, at børnene får en bedre forståelse for naturen. Ting tager tid. Dét, at være i langsommeligheden, er godt for børnene. Her kan de være i et rum uden forventninger. Det skal være på børnenes præmisser. Og så skaber det desuden begejstring og styrker fællesskabet at mærke, at man har gjort noget godt,« fortæller Mette Døssing, Fundraiser hos ”Plant et Træ.”

Med opførelsen af frugtplantagen følger også en læringspakke, som pædagogerne og børnene kan arbejde videre med i forlængelse af opførelsen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler