8.1 C
Randers
torsdag, marts 28, 2024

Børnehuset Skovdalen: Naturbussen klar til eventyr

Børnehuset Skovdalen indviede onsdag d. 4. maj 2022 deres nye Naturbus. Naturbussen kører hver dag børnene på eventyr i naturen, hvor de kan lege og opdage naturen i og omkring Randers.

Onsdag d. 4. maj var børn og forældre i Børnehuset Skovdalen inviteret til indvielse af Naturbussen, der fremover kører børnehavebørnene på eventyr i naturen hele ugen. Børnene havde allerede om formiddagen udforsket bussen sammen med pædagogerne, og de glædede sig til at vise bussen frem til deres forældre.

Indvielsen startede med velkomst og en sang, hvorefter båndet blev klippet og bussen officielt indviet. Herefter fik forældrene en prøvetur i bussen sammen med børnene, og dagen blev afsluttet med kaffe og kage i børnehusets lokaler.

Ny læring med en fast base

Naturbussen giver børnehavebørnene i Børnehuset Skovdalen mulighed for at opleve forskellige udsnit af naturen i og omkring Randers. Den kører hele ugen i tidsrummet 9.00 – 14.30. Mandag, tirsdag og onsdag er den samme gruppe af de ældste børn afsted, mens de yngste børn skiftes til at få en tur i Naturbussen torsdag eller fredag. De øvrige dage er børnene hjemme i Børnehuset Skovdalen.

“Dagtilbuddene i Randers Kommune har rigtig gode erfaringer med udeliv og natur som pædagogisk praksis. Vi oplever, at børn trives, leger, opdager og udforsker gennem leg i og med naturen. Samtidig får de en fast base i bussen, som de får ejerskab for, blandt andet ved selv at dekorere den med tegninger. Jeg glæder mig meget over, at bussen nu er klar til at køre ud i naturen,” siger dagtilbudschef i Randers Kommune, Lars Lynghøj.

Naturbussen giver børnene mulighed for at lege, sanse og fordybe sig i naturen sammen med deres faste pædagoger. De kan gå nysgerrigt på oplevelse og lære om forskelligartet natur som skov, strand, bakker og vand. Destinationen varierer, men følger dog en månedsplan, så bussen kører samme sted hen i en måned af gangen.

Selve bussen er indrettet så børnene kan bruge den ligesom en stue i børnehuset. Den er fyldt med alt det, børnegruppen kalder på af materialer, såsom legoklodser, perler, bøger mm. Der er sovepladser, garderobe, toilet- og puslefaciliteter, et lille køkken og en udvendig håndvask i børnehøjde.

Børnene får madpakker med fra børnehuset, og en dag om ugen står menuen på mad over bål, som bliver forberedt af børnehusets køkkenpersonale. På den måde lærer børnene også, at rammen om et måltid kan være forskellig.

Relaterede artikler

Nyeste artikler