2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Brdr. Dahl vil udvide i Randers: Snart er der fordebat om planerne

Virksomheden Brdr. Dahl vil gerne konsolidere sine drift- og udviklingsmuligheder i erhvervsområde Haslev ved Randers.

Ønsket er blandt andet at bygge et nyt lager med en højde på op til 30 meter og nye logistikbygninger, og nu har erhvervs- og planudvalget besluttet at sætte gang i processen med at få skabt det nødvendige plangrundlag for projektet.

»Det er en rigtig god nyhed, at Brdr. Dahl ønsker at investere i fremtiden og styrke sine aktiviteter i Randers Kommune. Netop i forhold til lager- og logistik har Randers en rigtig god beliggenhed, og det er projektet her med til at understrege,« siger Claus Berggren, der er formand for erhvervs- og planudvalget i Randers Kommune.

Brdr. Dahl vil gerne bygge et nyt højlager på op til 30 meter samt nye logistikbygninger i erhvervsområdet ved Frederiksdalvej nordøst for Haslund. I forvejen har virksomheden forskellige bygninger og et højlager i området. Planen er, at det nye højlager skal supplere det eksisterende og skabe sammenhæng.

For at det er muligt at realisere planerne er det nødvendigt med en ny lokalplan. Derfor skulle erhvervs- og planudvalget på mødet den 9. marts 2023 tage stilling til processen med at få skabt det nødvendige plangrundlag for projektet. Her bliver første skridt en 4 ugers fordebat, som forvaltningen nu vil sætte i gang hurtigst muligt.

Planer skabt i dialog med Erhvervsservice

For godt et år siden kontaktede Brdr. Dahl for første gang Randers Kommunes erhvervsservice om mulighederne for at udvide i området, og siden har virksomheden løbende været i dialog med forvaltningen for at konkretisere projektet.

Netop forhåndsdialogen om projektet har skabt et godt grundlag for det videre arbejde, og det er en mulighed alle virksomheder, der ønsker at udvide eller etablere sig i Randers Kommune, kan benytte sig af helt gratis.

“Står man f.eks. med ønsker om at udvide vil jeg klart opfordre til at tage kontakt til erhvervsservice. På den måde kan man få afklaret spørgsmål om, hvad der kan være realistisk at gennemføre på et tidligt tidspunkt i processen. Samtidig kan man få klar besked om, hvad det f.eks. vil kræve af tilladelser og, hvor lang tid man kan regne med, at det vil tage, før man kan gå i gang med at bygge,” siger Claus Berggren.

For Brdr. Dahl betyder erhvervs- og planudvalget beslutning, at der nu i første omgang venter en fordebat. Herefter vil der på baggrund af fordebatten blive udarbejdet et konkret forslag til ny lokalplan, som kommer i høring og skal vedtages politisk før det vil være muligt at realisere projektet.

Randers Kommune forventer at plangrundlaget for Brdr. Dahls ønske om at udvide vil være på i løbet af et års tid.

Randers Kommune forventer at plangrundlaget for Brdr. Dahls ønske om at udvide vil være på i løbet af et års tid.

Se mere om Randers Kommunes erhvervsservice her:
randers.dk/kontakt/erhvervsservice/

Relaterede artikler

Nyeste artikler