4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Randers: Cykeltyv havde amfetamin i lommen

En opmærksom borger ringede torsdag morgen kl. 6.42 til politiet, da han så en tilsyneladende påvirket mand, der gik rundt og hev i nogle cykler ved Randers Station, hvorefter han kørte af sted på en ulåst cykel.

Kæden hoppede dog af, og manden steg af cyklen og gik videre. 

En patrulje kom kort efter forbi og tog kontakt til en 28-årig mand på stedet, som anmelderen kunne udpege. 

Den 28-årige, der virkede påvirket af stoffer, erkendte at have stjålet en cykel, og han blev derfor sigtet for tyveri og efterfølgende visiteret. 

I hans lomme fandt betjentene en dolk og en mindre mængde amfetamin. Begge dele blev beslaglagt, og den 28-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer.

Kørte med mobilen i hånden og opgav falsk navn
En patrulje opdagede torsdag kl. 9.36, at en bilist kørte rundt i sin bil på Kirkegade i Randers C og talte i håndholdt mobil. 

Betjentene dirigerede derfor bilisten ind til siden og bad ham om at vise sit kørekort. Manden fortalte, at han havde glemt sit kørekort, og han viste i stedet et sygesikringsbevis. Patruljen tjekkede op på navn og cpr-nummer i politiets systemer og her fremgik et billede af en mand, som slet ikke lignede bilisten. 

Efter gentagne spørgsmål om mandens identitet, erkendte han til sidst, at han havde opgivet falsk navn. Han præsenterede sig nu som en 33-årig mand, og denne gang stemte oplysningerne. 

Grunden til, at han havde opgivet falsk navn, var, at han var frakendt kørekortet. 

Det endte derfor med sigtelser for kørsel i frakendelsestiden, for kørsel med håndholdt mobil og for at opgive falsk navn til politiet.

Sigtet for at sælge joints på Snapchat
Østjyllands Politis specialpatrulje fulgte torsdag med i en Snapchat-gruppe, som de mistænkte, der blev solgt hash fra. 

De satte derfor en aftale op og aftalte at mødes med sælgeren ved en adresse i Aarhus C. Kl. 22.08 ankom en bil med to kvinder og en mand til adressen, og her gav specialpatruljen sig til kende. 

Bilen blev ransaget, og de tre personer blev visiteret. 

I bilen fandt betjentene flere joints og flere tusinde kroner i kontanter, som blev vurderet til at stamme fra hashsalg. 

Derudover lå der i bilen en del lattergasflasker og lattergaspatroner, som patruljen mistænkte skulle sælges. 

Både manden, der er 19 år, og de to kvinder på 19 og 20 år blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg, og kontanter, stoffer og lattergasflasker blev beslaglagt.

Specialpatruljen fandt hash på to adresser i Odder
Østjyllands Politis specialpatrulje reagerede torsdag på et tip og aflagde kl. 17.20 et besøg på en adresse i Odder. Stedet blev ransaget, og under ransagningen fandt betjentene en pose med hash og et par poser med kokain. 

Stofferne blev beslaglagt, og en 23-årig mand, som bor på adressen, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Senere på en anden adresse i Odder fandt specialpatruljen en mindre mængde skunk, som en 33-årig mand blev sigtet for at besidde.

Færdsel
Torsdag kl. 15.40 skete der et færdselsuheld i krydset Spanien/Jægergårdsgade i Aarhus C. En 45-årig mand cyklede over for rødt og blev ramt af en bil ført af en 57-årig mand. Cyklisten pådrog sig nogle mindre skader og blev kørt til skadestuen til behandling. Her blev han sigtet for at have kørt over for rødt. 

Torsdag kl. 21.00 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Åbyhøjgård i Åbyhøj.

Relaterede artikler

Nyeste artikler