2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Cykling skaber sundhed og fællesskab hos CCL Label i Dronningborg

Cyklistforbundets store forårskampagne, VI CYKLER TIL ARBEJDE, er skudt i gang. Her dyster arbejdspladser om at cykle flest dage i hele maj måned. Tilmelding er åben nu, og flere virksomheder i Randers er allerede tilmeldt

Nyd den skønne forårsluft, bliv sundere og få et smil på læben. Cyklistforbundet og Randers Kommune opfordrer nu alle til at cykle til arbejde hver dag i maj sammen med deres kollegaer. Medarbejderne hos virksomheden CCL Label, der holder til på Tjærbyvej i Dronningborg, har valgt at deltage igen i år:

»Vi er mange, der cykler til arbejde hver dag, men i maj forsøger vi også at få nogle af bilisterne til at skifte til cyklen. For os styrker kampagnen følelsen af fællesskab og sammenhold, og der går konkurrence i den. Vi konkurrerer internt, men vi vil også gerne ligge øverst som virksomhed i Randers Kommune,« siger Lis Vinther Olesen, der er salgskoordinator og nu også cykelkoordinator hos CCL Label.

Kampagnen spreder cykelglæde

”VI CYKLER TIL ARBEJDE”-kampagnen kører i maj og spreder cykelglæde på arbejdspladser, hjemmekontorer og cykelstier i hele Danmark. Man deltager på et hold bestående af 2-16 kollegaer. Det gælder om at cykle flest mulige dage i maj måned. Hver dag på cyklen giver point i lodtrækningen om præmier til hele holdet. Også Randers Kommune som arbejdsplads deltager i kampagnen. Magnus Vilstrup, der er leder for en af de afdelinger, der deltager i kampagnen, siger:

»Der skal lyde en stor opfordring herfra til at de, der har mulighed for det, deltager i ”VI CYKLER TIL ARBEJDE.” Udover de åbenlyse sundhedsmæssige fordele, der er ved cykelturen, skaber det også stor værdi for fællesskabet på arbejdspladsen at have noget andet end arbejde at samles om.«

Store positive sundhedseffekter

»At sætte sig i sadlen og cykle har så store positive sundhedseffekter, at lægerne næsten burde udskrive det på recept. Sundhed er en af mange gode grunde til at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Hvis man er inaktiv, kan man se en sundhedsmæssig effekt efter bare en times cykling om ugen,« siger Cyklistforbundets direktør Kenneth Øhrberg Krag.

Cykelturen er desuden mere skånsom for kroppen end løbeturen, fordi du ikke har den samme belastning på bevægeapparat og led. Når din krop sidder på cyklen, skal du ikke bære vægten af den.

Tilmeld dit hold på www.vcta.dk 

Relaterede artikler

Nyeste artikler