15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Dagplejere: Det er et unikt og givende job

Randers: Hverdagen i dagplejen er præget af stor faglig frihed til dagplejerne, der kan tilrettelægge børnenes hverdag, så det giver bedst mening for de små. Fire dagplejere fra Stevnstrup er enige: Det er et givende job med en unik hverdag og masser af plads til det enkelte barn.

En bille der kravler rundt på træets stamme tiltrækker pludselig enorm opmærksomhed, da børnene i en af Stevnstrups dagplejegrupper får øje på den. Hvad er det for en? Kan den flyve? Hvor mange ben har den? En situation der opstod, da fire dagplejere havde taget børnene på tur til spejderhytten i Stevnstrup.

»Jeg synes, dagplejen er et rigtig godt tilbud for de mindste børn. Vi sætter selv dagsordenen og griber de små momenter – vi har muligheden for at tilpasse hverdagen efter børnenes behov og interesser,« siger Helle Jensen, der er en af de fire dagplejere, som er med på udflugt i Stevnstrup.

Givende job med tid til børnene

Selvom der er børn næsten hele dagen hjemme hos dagplejeren Helle Jensen, så sætter hun pris på jobbet, der giver plads til fordybelse og nærhed med alle børnene.

»Jeg føler mig tilstrækkelig, fordi jeg hver eneste dag når at se og tale med alle børnene. Det er et givende job at være dagplejer, og jeg får et nært forhold til både børn og forældre,« siger hun.

Helle Jensen peger også på, at den frihed man har som dagplejer, er noget af det bedste ved jobbet. Det er en fornøjelse at gå på arbejde og det gavner børnene, fortæller hun:

»Vi har gode muligheder for at gøre det, der giver bedst mening for børnene. Hvis vejret er godt en dag, kan vi cykle til vandet eller i skoven. Hvis vejret er dårligt, synger vi og leger hjemme hos mig.«

En unik hverdag med tætte kolleger

Der er godt nok ikke kolleger, man kan mødes med ved kaffemaskinen på samme måde, som vi kender det på de fleste arbejdspladser, men det har dagplejerne i Stevnstrup fundet deres egen løsning på:

»Mange dage er vi derhjemme, men jeg føler mig aldrig alene som voksen. Vi har et godt fællesskab blandt dagplejerne i Stevnstrup. Og selvom jeg bor 5 km. uden for byen, så er de andre kun en cykeltur væk, og det udnytter jeg,« siger dagplejer Jette Gjørtz.

Til sammen har de fire dagplejere fra Stevnstrup været dagplejer i 88,5 år, de er rutinerede og kan alle fire godt lide deres hverdag og job. Det betyder meget for kommunens børne- og familieudvalg, formand Mogens Nyholm siger:

»Det er fantastisk, at både børn og voksne har det godt i kommunens dagpleje. Der er plads til, at de kan fordybe sig med børnene, og det er det vigtigste. Jeg tror, det smitter af på børnene, der får en bedre hverdag, når dagplejerne trives, som de gør.«

Relaterede artikler

Nyeste artikler