13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

20.210.868,73,- kroner er indsamlet til Julehjælp i år

For organisationen Dansk Folkehjælp, der er landets største uddeler af Julehjælp, blev 2021 et år, hvor rekordmange børnefamilier i Danmark søgte om Julehjælp.

I alt søgte mere end 16.800 familier om hjælp til julen, hvilket betød, at behovet for Julehjælp steg med 11 % i forhold til 2020. For Dansk Folkehjælp vidner stigningen om et permanent fattigdomsproblem i Danmark som en konsekvens af coronakrisen, der også har givet organisationen sin største indsamlingsudfordring i 14 år. I alt har organisationen fået samlet 20,2 millioner kroner ind i år, hvilket kan give hjælp til 12.632 børnefamilier.

Med stor støtte fra erhvervslivet og private bidragydere er det lykkedes Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet at samle 20.210.868,73,- kroner ind til de mange familier, der har søgt Julehjælp i år. Indsamlingen har været ekstraordinær vigtig for organisationen i år, da Dansk Folkehjælp har stået overfor sin hidtil største indsamlingsudfordring i 14 år.

Udover at rekordmange børnefamilier har søgt Julehjælp, har organisationen samtidig hævet værdien af Julehjælpen fra 1500,- kr. til 1800,- kr. for at imødekomme de mange prisstigninger, der er kommet på forbrugsomkostninger herunder el, vand, varme og indkøb af dagligvarer. Med et indsamlingsbeløb på 20,2 mio. kroner, kan Dansk Folkehjælp hjælpe 12.632 fattige børnefamilier med Julehjælp.

Danskerne rykker sammen i krisetider


Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet har mødt stor opbakning fra det danske erhvervsliv. 125 erhvervsfolk fra hele Danmark aktiverede d. 1. december deres netværk og satte ny rekord på Julehjælpens første indsamlingsdag. På blot én time blev der samlet 14,8 millioner kroner ind til fattige og udsatte børnefamilier, der ikke har råd til julen.

Generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, fortæller:


»Ansøgertallet til Julehjælpen i år har været meget overraskende, og da vi den 1. december kunne offentliggøre den triste rekord, vidste vi, at vi stod overfor en historisk stor indsamlingsudfordring – men når krisen rammer, rykker Danmark sammen, og det har vi bestemt også mærket her. Vi har oplevet en utrolig stor opbakning fra hele landet til at give alle børn en god og værdig jul, og det gør stort indtryk, at både private og erhvervslivet vælger at bakke op om indsamlingen. Det rekordhøje indsamlingsresultat betyder, at op mod 25.000 fattige og udsatte børn kan se frem til en julegave og julemad på bordet.«

Dårlige vilkår rammer de fattigste


Det har været tydeligt at mærke, at de sidste to år har været hårde år for fattige og udsatte børnefamilier. Blandt de enlige forsørgere, der har søgt Julehjælp i 2021, har 41,1 % oplevet, at deres leveomkostninger er øget under coronakrisen, mens 5,1 % af ansøgerne har mistet deres arbejde som følge af krisen, hvilket er årsagen til, at de nu søger Julehjælp.

Værdien af hjælpepakken øget til 1.800 kroner


Dansk Folkehjælp har på baggrund af prisstigningerne ønsket at hjælpe familierne til en bedre jul og dermed valgt at øge værdien af årets Julehjælp med 300 kr. Dermed bliver den samlede værdi af Julehjælp til den enkelte familie 1.800 kr. fordelt på julemad til en værdi á 800 kr. og gaver til familiens børn til en værdi á 1.000 kr. pr. familie.

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børnefamilier i Danmark, så også de kunne få en god jul. Dansk Folkehjælp er den organisation som hjælper flest fattige børnefamilier med Julehjælp. I 2021 bliver der uddelt 12.632 julepakker til fattige og udsatte familier.

Læs også:
16.826 enlige forsørgere i Danmark kan ikke give deres børn en god juleaften

Relaterede artikler

Nyeste artikler