11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Dansk Slager Parade 2023 fik næsten taget til at løfte sig på Fiskerestaurant Pakhuset i Randers.

Vanen tro var der fest, farver, høj stemning og god musik, da Dansk Slager Parade 2023 besøgte Fiskerestaurant Pakhuset i Randers, og kunstnerne fyrede op med et flot og imponerende sceneshow.

(Se video nederst i artiklen)

Der var topunderholdning af de kendte kunstnere Lise Haavik, Dorthe Kollo, Michael Pjengaard og Anders Bircow, som erstattede Dario Campeotto på grund af sygdom. Den legendariske dansktopgruppe Klaus & Servants akkompagnerede alle kunstnerne, og det hele blev kædet sammen af den henrivende konferencier Karin Strand-Holm.

Klaus & Servants blev dannet af Klaus Strand-Holm, og de brød igennem med singlen ’Bank Tre Gange’ fra 1971, der nåede førstepladsen på Dansktoppen.

Senere fulgte adskillige hits, herunder ”Herstedvester” og ”En Sommerdag På Øresund.” Klaus & Servants betegnes ligeledes som Danmarks ældste boyband.

Lise Haavik blev født i Narvik, Norge. Som datter af jazzmusikeren, Einar Haavik, vidste hun allerede som 6-årig, at hun ville være sangerinde. I gennem sin opvækst blev hun en af byens mest markante sangerinder. Hun optrådte i lokale shows, på Narvik jazzklub og i dansebandet Aare Heises. Lise havde en drøm om at afløse Agnetha Fältskog i Abba. Da det ikke lykkedes satte hun sig som mål at vinde Melodi Grand Prix. 

Som 20-årig flyttede Lise Haavik til Danmark for at studere økonomi på Odense Universitet. Denne karriere blev kortvarig, for i 1983 fik hun en plade-kontrakt med pladeselskabet EMI efter en 2. plads i Se og Hørs Amatør Grandprix.

EMI præsenterede Lise for sangeren og komponisten John Hatting. De fandt melodien både professionelt og privat, og så gik det slag i slag med deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix i 1984 (6.plads), 1985 (3.plads) og 1986, hvor de endelig vandt med sangen ”Du er fuld af løgn”. Finalen det år skulle foregå i Norge.

Gennem årene har Lise haft utallige live-jobs – både som solist og i andre konstellationer.  Hun har også lavet kabareter og shows med andre kunstnere, blandt andet på Color Line, Lindenborg Kro og Ellens Kabaret. Hun har også optrådt i diverse tv-shows og produktioner og turneret med Dansk Slagerparade.

Lise er uddannet sanger og sangcoach hos Cathrine Sadolin på Complete Vocal Institute i København. Efter færdiggørelsen af den 3 årige uddannelse i 2005 var Lise ansat på CVI som lærer i en årrække.

Lise Haavik har udgivet 4 albums, og arbejder i øjeblikket på nyt materiale.

Lise Haavik

Michael Pjengaard Jensen, der også går under kunstnernavnet Mik og i mange år har udgjort den ene halvdel af duoen Mik & Pylle, er for anden gang med i år på Slager Paradens turné. For 29 år siden hittede han sammen Pylle med sangen ”Floden.”

I år er det ”Kære lille mormor,” der oprindeligt blev skrevet af Torben Lendager og John Hatting samt Lars Stryg-hittet ”Aldrig mer’ må jeg se dig”, som i 1975 slog rekord med 55 uger på Dansktoppen.

Han synger også et nummer fra hans seneste CD. Nummeret hedder ”Den store dag.« Det er en sang, som trækker tårerne frem, og giver anledning til eftertanke. Den handler om en gammel kone, som har fødselsdag, og sender invitationer ud til alle sine børn. Men alligevel kommer hun til at fejre sin fødselsdag alene.

Michael Pjengaard optræder også til fester og har kørt landevejene tynde i mere end 40 år.

Michael “Mik” Pjengaard Jensen

Dorthe Kollo, den altid smilende humørbombe bød publikum ”Velkommen til Verden” og fulgte op med hittet ”Du får den kolde skulder af mig.”  

Den populære sangerinde blev i 1968 kendt i Danmark med dansktophittet ”Gid du var i Skanderborg”, og med den tyske udgave ”Wärst du doch in Düsseldorf geblieben”, der solgte over en million singler på rekordtid, brød hun igennem på det tyske marked, hvor hun siden har haft en forrygende karriere både på TV og radio.

Desuden er hendes nye titel “Das Leben geht weiter” (Livet går videre) netop blevet udgivet. Et ekstremt iørefaldende og dansevenlig nummer med et positivt budskab, der gælder for alle mennesker.

Dorthe Kollo røbede, at dette års slager parade er hendes sidste. Dog vil hun stadigvæk lave nye shows, og skal lave en ny CD med børnesange.

Dorthe Kollo

Anders Bircow, der for første gang deltager i Dansk Slager Parade. Han viste sin store musikalske begavelse, og gav den gas med bl.a. ”Så længe jeg lever,” mens han spillede ukulele. Det var tydeligt, at han er komiker, og hans spontane påhits fik stående klapsalver.

Han kunne fortælle, at han og Thomas Eje inden længe tager på turné med showet “Her er de to andre.” Den sidste tredjedel af Linje 3, Preben Christensen er forhindret i at deltage, da han har travlt med andre teateropgaver.

Anders Bircow

Hele aftenen blev kædet sammen af den henrivende Karin Strand-Holm, som med sædvanligt humør og glimt i øjet præsenterede Dansk Slager Parade 2022.

Lige fra den første tone blev slået an, var dansegulvet fyldt. Alle festede og skrålede med på alle de kendte sange. Efter slager paraden spillede Klaus & Servants op til dans, og først da klokken slog 24, og Pakhuset serverede deres berømte suppe, blev danseskoene skånet.

Da publikum tog afsked med kunstnerne blev der ikke sagt farvel, men på gensyn i 2024.

Karin Strand-Holm
Kapelmester Klaus Strand-Holm
Morten Holme Lindberg, trommeslager, bas og vocal
Jan Tellefsen, keyboard, trommer og vocal

Relaterede artikler

Nyeste artikler