15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Dario Campeotto er død

1. april døde sangeren og entertaineren Dario Campeotto i en alder af 84 år

Han afgik ved døden 1. april i en alder af 84 år.

Dario Campeotto var syg med kræft i en længere periode op til sin død, og en af hans sidste optrædener var i Randers, hvor han deltog i Dansk Slager Parade 2020.

Måtte drosle ned

Tilbage i efteråret måtte han sætte karrieren på pause for at komme til hægterne igen efter en operation i sommer. Det var ellers meningen, at han sammen med Dorthe Kollo skulle have optrådt til Dansk Slager Parade 2023.

I begyndelsen af 2022 gik Dario Campeotto ud med nyheden om, at han måtte drosle ned efter at være blevet diagnosticeret med kræft.

»Jeg havde håbet at kunne opfylde de job, der er i kalenderen, men de må foreløbig udsættes. Nu må jeg bruge alle kræfter på at blive rask,« skrev Dario Campeotto dengang i en mail til Ritzau.

Teenageidol og filmstjerne

Han begyndte at optræde allerede som ti-årig, men fik sit helt store gennembrud tilbage i 1961, da han vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Angelique” og opnåede en flot femteplads ved Eurovision Song Contest samme år.

Han blev på kort tid et teenageidol og deltog ydermere ved Dansk Melodi Grand Prix i 1962, 1963, 1964 of 1965. Siden har han udgivet flere plader og optrådt utallige gange på både teater og i film.

Han spillede blandt andet sammen med Ghita Nørby og Dirch Passer i “‘”Han, hun, Dirch og Dario,” hvor han synger klassikeren “Napoli.”

Det er også Dario Campeotto, der lægger stemme til restauratøren Tony i Disneys ”Lady og vagabonden,” hvor han synger den romantiske “Bella Notte” i den ikoniske scene, hvor de to hunde deler en portion kødboller.

Ind til sin død dannede han par med Gertrud Campeotto, som han nåede at være gift i mere end 45 år. Før det var Dario Campeotto gift med en anden levende legende, nemlig den 87-årige skuespiller Ghita Nørby.

Dario Campeotto har i alt tre børn med de to kvinder.

Relaterede artikler

Nyeste artikler