7 C
Randers
torsdag, marts 28, 2024

De ældre må ikke svigtes skal – De have et godt ældreliv.

Læserindlæg af Mogens Nyholm, spidskandidat for Radikale Venstre til byrådet i Randers

Derfor er det rigtigt set, at ældreområdet budgetmæssigt gives penge, som antallet af ældre stiger – også kaldet demografi reguleringer.

I valgkampen kommer vi til at høre byrådskandidater vil tilføre ældreområdet masser af millioner af kroner. Det bliver området heldigvis med sikkerhed, grundet nævnte demografireguleringer. Det er en god sikkerhed, og en god begyndelse.

På det seneste byrådsmøde var penge til ældreområdet oppe at vende. På vegne af Radikale Venstre sagde jeg følgende citat: ”De to største udfordringer på ældre området er rekruttering og uddannelse”, citat slut.

Rekruttering handler om at skaffe nye medarbejdere til området, samt sikre at de er duelige – det er nemmere sagt end gjort.

Ufatteligt vigtigt, at begge udfordringer tages alvorligt i de kommende år.Som jeg sluttede af i byrådssalen. Det nytter ikke noget, at vi tilfører ældreområdet et anseligt millionbeløb – ex. 100 millioner kroner – hvis vi ikke kan skaffe det nødvendige antal medarbejdere, med de rette kvalifikationer.

Gentager. De ældre skal have et godt ældreliv. Det kræver flere penge, som jeg antyder her, men det kræver også byrådet tænker sig godt om – bedre rekruttering og uddannelse skal der til.

Millioner af kroner nytter kun noget, hvis der er medarbejdere at få. Det lyder enkelt – men især antallet af unge i disse år, og de unges uddannelsesønsker, kan gøre det sværere, end som så.

De ældre må ikke svigtes her – de ældre skal have et godt ældreliv, og det kræver byrådets fulde opmærksomhed på mange måder. Helt enkelt.

Relaterede artikler

Nyeste artikler