2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Debat: 2030-planen sikrer store investeringer i vores velfærd

Debatindlæg af Malte Larsen, MF, S, Vester Boulevard 29, Randers

Vores økonomi i Danmark står et fint sted. Rekordmange – mere end 3 millioner – er i arbejde og inflationen er på retur.

At vi står et godt sted i Danmark skyldes, at skiftende regeringer har haft modet og været handlekraftige i forhold til at lave reformer, der fremtidssikrer Danmark.

Hvis vi stadig skal stå stærkt i fremtiden, kræver det, at vi fra politisk hold fortsat tør træffe store og vigtige beslutninger. Derfor er det også rigtig positivt, at regeringen har præsenteret en 2030-plan, der er omfattende og ambitiøs.

Først og fremmest sætter vi vores velfærd først ved at afsætte hele 32 mia. kr. til den borgernære velfærd. Dermed udgør 2030-planen den største velfærdsinvestering siden 2007 og sikrer, at midlerne følger med, når vi bliver flere børn og ældre her i Randers og i resten af landet.

Jeg er også rigtig godt tilfreds med, at planen sikrer ro om seniorpensionsordningen. Med andre ord vil der ikke ske forringelser af den ordning, og det er godt, for forhåbentligt betyder det, at dem, der planlægger at trække sig lidt tidligere fra arbejdsmarkedet, kan sove tryggere om natten med visheden om, at der ikke bliver pillet ved ordningen.

2030-planen indeholder også andre meget fornuftige elementer. Planen prioriterer også den presserende klima- og biodiversitetskrise. Alene inden for de seneste fire år har vi øremærket mere end 115 mia. kr. frem mod 2030 til den grønne omstilling og etableret et grønt råderum på 53,5 mia. kr. Det understreger, at vi fra regeringens side er fast besluttede på at opfylde vores klimamål, beskytte vores natur og drikkevand samt begrænse konsekvenserne af klimaforandringerne.

Sidst, men ikke mindst, indeholder 2030-planen en varig finansiering af vores forsvar. Vi har allerede i år opfyldt NATO-målsætningen om at bruge 2% af vores BNP på forsvar og sikkerhed. Med denne plan sikrer vi, at vi også i de kommende år frem til 2030 lever op til vores forpligtelser over for vores allierede.

Samlet set er 2030-planen en solid satsning på velfærd, klima og forsvar. Den cementerer vores handlekraft for at skabe et Danmark, der er forberedt til fremtiden – et Danmark, der er rustet til at møde de udfordringer, der venter os.

Relaterede artikler

Nyeste artikler