16.4 C
Randers
fredag, maj 3, 2024

Debat: Bekymring for miljøgifte og utilstrækkelig information fra myndigheder og Nordic Waste

Læserbrev af Henrik Leth, Skytten 118, 8920 Randers


Vi er flere der har store bekymringer angående håndteringen af forurenet jord, mikrofiller og flyveaske, som Nordic Waste og myndighederne tilsyneladende undlader at erklære som stærkt forurenet og som nu blandes sammen.

Gang på gang har vi hørt at det kun er lettere foruret jord der er sejlet Randers og kørt til Nordic Waste, eller kørt fra Aalborg Portland til lerbakken i Ølst. Udover de store mængder microfiller iblandet flyveaske fra Aalborg Portland, nævnes bl.a. jord fra Holland og oliebore-mudder fra Norge.

Nordic Waste har – eller rettere – havde ansvaret for at håndtere det forurenede jord på en ansvarlig og gennemsigtig måde. Desværre tyder flere indikationer på, at der kan være problemer med deres praksis, især når det kommer til at informere offentligheden om graden af forurening i de materialer, de håndterer.

Dette rejser berettigede spørgsmål vedrørende virksomhedens integritet og vilje til at prioritere miljøsikkerhed over profit.

Myndighederne skal være åbne, transparente og proaktive i deres bestræbelser på at beskytte miljøet og samfunds sundhed.

Der er flere udfordringer i forbindelse med forurenet jord, mikrofiller og flyveaske, som ikke må ignoreres. Disse materialer kan have alvorlige konsekvenser for både naturen og menneskers sundhed.

Derfor er det afgørende at Miljøstyrelsen og andre med kompetencer foretager omfattende undersøgelser og analyser for at fastslå den nøjagtige grad af forurening. Ligeledes er det vigtigt at resultaterne deles offentligt.

Relaterede artikler

Nyeste artikler