14 C
Randers
torsdag, september 19, 2024

Debat: Er Klimabroen sund fornuft, når Kommunen står på randen af økonomisk kaos?

Læserbrev af Erik Bo Andersen, byrådet i Randers for Østbroen

I Østbroen ved vi godt, at ”Klimabroen” for nogle politikere er mere end en ”Klimabro”. Det er et prestigeprojekt, hvor man har hængt sig selv op i et økonomisk hjørne, bl.a. vi konstitueringsaftaler m.v.

I Østbroen håber vi dog, og appellere til, at de politikerne der har besluttet ”Klimabroen”, kommer til fornuft og realisme for borgernes skyld.

Lad fornuften sejre, så vi kan samarbejde med at finde andre løsninger, både i forhold til Flodbyen, men specielt her og nu, på at undgå de massive besparelser der er lagt frem, der ikke bare vil få katastrofale konsekvenser for vores borgere nu, men som også vil få alvorlige følge konsekvenser i mange år frem.

Vi søger den sunde fornuft og spørger: Er en opsparing med lånoptagelser og rentebetalinger til ”Klimabroen” fornuftigt, når kommunen står på randen af økonomisk kaos?

Opsparing til ”Klimabroen” udgør pr. d.d. 141,6 mio. kr., hvoraf lån udgør 96,7 mio. kr. Det er penge, som bare står på en konto, og som kunne være brugt til meget andet, eksempelvis vedligehold af veje og bygninger, institutioner, ungdomsklubber, og mange andre ting, hvor man fik noget for pengene.

Lån og afdrag udgør årligt 4,9 mio. kr. De er penge vi betaler, men intet får for. Ikke andet end at puste en såkaldt opsparing op.

Ydermere er der i basisbudgettet de næste 4 år, yderligere 88 mio. kr. (gennemsnitlig 22 mio. kr. årligt) til klimabro-opsparing, i en tid hvor Kommunen ligger i økonomiske ruiner, med op til massive 125 mio. kr. i årlige besparelser, som primært vil gå ud over vores børn, unge, ældre og de svageste borgere.

Det betyder så, at skulle man fortsætte opsparingen med de 88 mio. kr. i kommende budget, alene for at dyrke sin egen forfængelighed, så har opsparing til klimabroen i 2028 ”kun” nået sølle 203,7 mio. kr. ud af en samlet omkostning på minimum 559 mio. kr. uden inflation m.v.

Forudsætter vi, at vi hvert eneste år kan afsætte 22 mio. kr. i gennemsnit i opsparingsprofilen, så vil der gå mindst 25 år endnu, inden vi har samlet sammen til den samlede anlægssum på klimabroen på 559 mio. kr., og det er vel at mærke uden inflation m.v.

I Østbroen vil vi gå efter ansvarlighed, sund fornuft og prioritering af basisydelser. Vi skal tilbage til, at der er styr på budgetter, indtægter og udgifter, og ikke begive os ud i store uoverskuelige økonomiske projekter, som i værste fald kan betyde, at Randers kommune sættes under administration, såfremt vi bare lader stå til

Sund fornuft er at ændre kurs og droppe Klimabroen!

Relaterede artikler

Nyeste artikler